Rossz a leheleted? Ez a 6 módszer segíthet

A rossz lehelet egy olyan probléma, amely nem jár fájdalommal, ám mégis nagyon kellemetlen. Apróbb praktikákkal azonban tehetünk ellene. Cikkünkben 6 ilyen tippet sorolunk fel.

Hidratáljunk

A rossz lehelet egyik leggyakoribb oka a kiszáradás. Ha nem iszunk eleget, a baktériumok gyorsabban elszaporodnak a szájban. Kellemetlen leheletet okoz a nyelven és a szájban lévő elhalt sejtek pusztulása is. Az ivóvíz azonban megszünteti a rossz szájszagot azáltal, hogy semlegesíti a baktériumokat.

Fontos a megfelelő cinkbevitel

A cink egy olyan jótékony ásványi anyag, amely elpusztítja a szájban lévő baktériumokat és meggátolja a gyulladásokat. Növeli az immunitást és semlegesíti a mikrobákat. Nem véletlen, hogy a legtöbb szájvízben hatóanyagként szerepel a cink. Érdemes tökmagot is fogyasztanunk, hiszen tele van ezzel a hasznos ásványi anyaggal.

A probiotikumok szerepe

Bármilyen furcsának is tűnik, a rossz leheletet gyakran a bélben lévő baktériumok okozzák. A probiotikumok azonban segítenek helyreállítani a bélflórát. Fogyasszunk tejet vagy joghurtot, de evés előtt érdemes inni vízben elkevert almaecet is, mert ez segít megőrizni a bélrendszer egészségét.

Fotók: unity.lolofit.com, mdcurrent.in

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!