Újra Richter Egészségváros: szeptember 5-én itt folytatódik a program

Az idén 11 éves Richter Egészségváros program keretében már 76 város egészségügyi intézménye részesült összesen közel 400 millió forint támogatásban. A közösen elért eredmények és a folyamatos érdeklődés mutatja, hogy szükség van a kezdeményezés folytatására, ezért a programot 2020-ban is folytatja a magyar gyógyszergyártó vállalat. (x)

Fókuszban az egészség

A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben hívta életre a programot azért, hogy segítse a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. Az évek alatt az Egészségváros egy olyan rendezvénnyé vált, amely sokszínű egészségügyi szűréseknek, tanácsadásoknak, sportprogramoknak és interaktív, motivációs előadásoknak is helyet ad.

Gyűjts értékes adománypontokat!

A Richter a járványhelyzetre való tekintettel, rendhagyó módon megemelte a 2 millió forintos alapadományt, és 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a helyi egészségügyi intézményt. Ezt az összeget a helyi lakosok tovább növelhetik, ugyanis a programokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel adománypontokat gyűjtenek, melyek pontonként 300 forinttal növelik az adományalapot. Így a pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére fordítanak a helyi egészségügyi intézmények.

Az ingyenes szűrésekre nem szükséges előzetesen regisztrálni, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk. Ráadásul minden egyes szűrőponton helyi szakemberek várják a látogatókat, így a rendezvény résztvevői megismerhetik a helyi egészségügy képviselőit is. Az elmúlt években összesen 384 676 000 Ft támogatást nyújtott egészségügyi fejlesztésekre a Richter Gedeon Nyrt., és bíznak benne, hogy az idei évet is hasonló sikerekkel zárják.

Egészség ezreknek...

...milliók a Kispesti Egészségügyi Intézetnek! Szeptember 5-én a 77. állomására, Kispestre érkezik a rendezvénysorozat, és Budapest XIX. kerületében, a Templom tér válik Egészségvárossá. Az eseményen résztvevők aktivitásukkal a Kispesti Egészségügyi Intézetet támogathatják, amely az adományt szemészeti ultrahang és OCT-gép beszerzésére szeretné fordítani.

Milyen szűréseken vehetnek részt az eseményre látogatók?

A Richter Egészségváros programban elérhető szűrések és tanácsadások listája évről évre bővül. A sokszínű kínálat célja, hogy a rendezvényre látogatók a lehető legátfogóbb képet kapják az egészségi állapotukról, illetve, hogy mindenki megtalálja a számára szükséges specialistát.

Kispesten a Templom téren többek között urológiai tanácsadás, csontritkulásszűrés és csontsűrűségmérés, asztma tanácsadás, bőr-és körömgombaszűrés, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, memóriazavar-tanácsadás, dietetikai tanácsadás, nőgyógyászati tanácsadás, valamint szemészeti vizsgálat, szemnyomás vizsgálat és zöldhályog szűrés is várja majd a helyszínre látogatókat. A szív- és érrendszeri problémákkal kapcsolatban pedig vérnyomásmérésen, érszűkület-vizsgálaton, szívelégtelenség-tanácsadáson érdeklődhetnek a résztvevők.

Online pontgyűjtési lehetőség!

Idén lehetőség van a virtuális pontgyűjtésre is. Ehhez nem kell mást tenni, mint aktívan követni a kispesti Richter Egészségváros hivatalos eseményében élőben közvetített előadásokat. A közvetítésekhez fűződő aktivitások ugyanis szintén értékes adománypontokat érnek a Kispesti Egészségügyi Intézetnek: minden kedvelés, hozzászólás és megosztás 300 forinttal gyarapítja az alapadományt. Így azok is hozzájárulhatnak az intézmény támogatásához, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen.

Vigyázzunk egymásra a rendezvényen is!

A járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó évad elé néz az idei Richter Egészségváros program: a szűrések, tanácsadások, előadások fokozott körültekintéssel és elővigyázatossággal zajlanak. Kiemelt figyelmet fordítanak mind a rendezvényre látogatók, mind az ott dolgozók védelmére, a hangsúly most még inkább a prevencióra kerül.

A szűréseket és a tanácsadásokat végzők, valamint a lebonyolító személyzet számára kötelező a maszk viselése, a résztvevők pedig az egyes aktivitások során kell, hogy maszkot viseljenek. A rendezvény több pontján kéz- és felületfertőtlenítőket helyeznek ki, a sorban állás során a biztonságos távolság betartását az erre kijelölt személyzet, valamint kihelyezett táblák biztosítják.

A programot a hírességek is szívesen képviselik

A programsorozaton már a kezdetek óta részt vesznek védnökeink, akik nem csupán arcukat és nevüket adják a rendezvényhez, de aktívan részt is vesznek az egyes programokon.

Katus Attila és Béres Alexandra például nemcsak egészséges életmóddal kapcsolatos tippeket adnak, de gondoskodnak a résztvevők alapos átmozgatásáról is. Jaksity Kata és Szily Nóra motivációs és pszichológiai témákban tartanak előadásokat, míg Rudolf Péter a karrier és az egészségtudatosság harmonikus viszonyáról mesél, saját tapasztalatain keresztül.

Találkozzunk a Richter Egészségvároson szeptember 5-én Kispesten,
a Templom téren!

Oldalak