Repedések vannak a nyelveden? Súlyos problémáról árulkodhatnak!

Nem ok nélkül jelenik meg.

1. Alvási apnoé

Az alvási apnoé lényege, hogy szundítás közben a garatot nyitva hagyó izmok ellazulnak, a légzés nehézzé válik és ki is maradhat. Ez a furcsa betegség tehát nem is olyan ártatlan, mint azt gondolnánk; stroke, szívroham és depresszió is kísérheti. A Brightside s az alvási apnoé kialakulásában szerepet játszik a nagyméretű nyelv, így nem csoda, ha tünetként repedések jelennek meg rajta.

2. Emésztési probléma

Az emésztési problémák nagyon gyakoriak manapság, ám bizonyos esetekben nem az étkezés idézi elő őket. A repedések a nyelven például arra is utalhatnak, hogy felszívódási zavar vagy a gyomor-béltraktus betegsége veszélyezteti az emésztőrendszer egészségét.

3. Magas vérnyomás

Amikor a pajzsmirigy nem funkcionál rendesen, akkor a környékén lévő testrészek bizony megdagadhatnak, így például a nyelv is. A nyelvnek ilyenformán nincsen helye, így a fogak nyomot hagyhatnak rajta. Ha ezt a tünetet tapasztalod, akkor jusson eszedbe a magas vérnyomás, mint lehetséges ok.

4. Vitaminhiány

A szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű vitaminok és ásványi anyagok bevitele. A weboldal szerint a B12-vitamin hiánya általában azt eredményezi, hogy a nyelven repedések tűnnek fel.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!