Téves diagnózist kapott az orvosától, kis híján örökre megvakult a nő

Connie Parker az évek alatt lassan, fokozatosan veszítette el a látását. Húsz évvel ezelőtt fordult orvoshoz először a problémájával, de a szakemberek nem sok jóval kecsegtették. Azt mondták neki, hogy a szeme nem műthető, és hogy valószínűleg meg fog vakulni.

Nehézségek árán, de megbékélt a sorsával

Szívszorító históriát közölt hasábjain a Mirror című brit lap: a főhősnője, Connie Parker évtizedekkel ezelőtt észlelte először, hogy fokozatosan romlik a látása. A nő 19 évvel ezelőtt, 2003-ban fordult orvoshoz első ízben a problémájával. Ekkor vezetés közben érte kellemetlen meglepetés - hirtelen azt tapasztalta, hogy már az utat sem tudja kellőképpen figyelni, olyannyira meggyengült a látása. Az orvos megvizsgálta Parkert, majd tudatta vele, hogy vezetés közben leválhatott a retinája.

A sajnálatos folyamat azonban nem állt meg ezen a ponton. A következő időszakban aggasztó mértékben fokozódott Parker látásromlása, három héttel az első diagnózist követően már a perifériás látását is elveszítette. Az orvosok nem épp szívderítő szakvéleményt közöltek az asszonnyal: kijelentették, hogy a szeme sajnos nem műthető, és minden bizonnyal el fogja veszíteni a látását a következő időszakban.

Connie Parker életminőségét drámai mértékben befolyásolta a látásvesztése. Egy idő után már folyamatosan eltévedt a saját lakásában is, leesett a lépcsőn, öt és fél hónap alatt pedig látása 85 százalékát veszítette el.

2004-ben, egy évvel az eseményeket követően az amerikai nő Montanából Denverbe költözött, egy vakiskolába iratkozott be. Megbékélt a sorsával, igyekezett normális, mozgalmas életet élni, az állapota ellenére koncertekre, korcsolyázni, kajakozni és táborozni is járt. 2018-ban aztán egy másik orvos is megvizsgálta Connie-t, és mellbevágó diagnózist közölt a nővel.

Fotó: 123rf

Lapozz, tudd meg, mit állapított meg az orvos!

Oldalak

  • 1
  • 2