Ha ilyen napszemüveget választasz, még a látásod is teljesen tönkremehet

Most már tényleg itt van a nyár, és az esős korszakot egy intenzív kánikula követi majd. Ne feledd, hogy a napszemüveg nem csak divatos kiegészítő, hanem a szemedet is védi.

Vannak azonban napszemüvegek, amik sokat árthatnak

A napszemüvegek története kicsit messzebbre nyúlik vissza, mint azt bárki gondolná. Réges-régen az eszkimók használtak napfény elleni védelemre szolgáló eszközöket, melyek szarvasagancsból készültek és résekkel látták el őket, hogy megvédjék a szemüket a hóvakságtól.

A modern napszemüveg elődjét Néró római császár használta, aki állítólag smaragdból csiszolt lemezen keresztül nézte a gladiátorok harcát. A 12. században Kínában már hasonlítottak a mai napszemüvegekre, bár akkor még inkább csak a bírák viselték, hogy elrejtsék az érzelmeiket.

Ma már divatos kiegészítőnek tekintik, pedig sokkal fontosabb annál. A galériánkban megmutatjuk miért fontos viselni nyáron, és mely darabokat kell kerülnöd!

A modern napszemüvegek fejlődése a 20. század elején kezdődött, amikor 1913-ban elkészült az első UV-sugárzást szűrő lencse.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...