Pozitív lett a SOTE rektorának Covid-tesztje, Facebookon írt a tapasztalatairól

Merkely Béla felhívja a figyelmet arra, hogy a koronavírus egy súlyos fertőző betegség, ezért nem szabad félvállról vennünk.

A Covid nem válogat

Ahogy haladunk előre a Covid különböző szakaszaiban/hullámaiban látszik, hogy a többi betegséghez hasonlóan ez sem válogat. A közelmúltban egyre több hazai híresség is megfertőződött koronával, voltak, akik gyorsan és viszonylag gyenge tünetekkel átestek rajta, de akadtak olyanok is, akik sajnos kórházba kényszerültek - például Majka is az utóbbi kategóriába tartozik, ahogy arról a napokban beszámoltunk, a népszerű rappert is komolyan megviselte a vírus, napokig nem javult az állapota.

A kormány nemrég épp a fertőzés megfékezésére vezetett be szigorító intézkedéseket, szabályozásokat, melyek betartására olyan szakemberek is felhívják rendszeresen a figyelmet, mint Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Néhány órája ő is bejelentette, hogy a PCR-tesztje pozitív lett, tapasztalatairól pedig a Facebookon számolt be.

Merkely Béla néhány órája hosszabb összefoglalót írt a Coviddal kapcsolatban Facebook-oldalán. Többek között kiemelte, hogy a járvány előrehaladtával mindenkinek eltérő tapasztalai lesznek a koronával kapcsolatban, valamint hogy szükség van szakértői tudásra és tájékoztatásra a jövőben is.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Facebook/Merkely Béla

Oldalak

Szólj hozzá Te is!