Ez a jel megmentheti az életed! Fotón a mellrák apró tünete

A mellráknak van egy olyan tünete, amit csak nagyon kevesen vesznek észre.

A rák jelez

Az apró jel, amire Armstrong figyelmes lett, három halvány mélyedés a mellének alsó részén. Úgy gondolta, megmutatja az orvosának is; a szakember elküldte mammográfiára és ultrahangra, ahol megállapították, hogy mellrákja van. Ez a három kis gödör volt az egyetlen tünete. Armstrong úgy döntött, feltesz a melléről egy képet a Facebookra, hogy felhívja a nők figyelmét az önellenőrzés fontosságára. Azóta több ezren megosztották a posztot.

Ezt a szöveget írta a fotó mellé:

„Kérlek, nézzétek meg jól ezt a fotót. Ez a három nagyon, nagyon apró mélyedés a mell alján a mellrák jele! Így néz ki az én daganatom. Nem éreztem csomót, ahogy az orvosom sem. Ennek ellenére hallgatott rám, amikor azt mondtam, hogy a mellem másként fest, mint eddig, és ha felemelem a karom, akkor látom ezt a három apró mélyedést. A biztonság kedvéért mammográfiára küldött. Az eredmény nem volt egyértelmű, így ultrahangra is elmentem, ami kimutatta, hogy a daganat mélyen, közel az izomnál helyezkedik el.

Ez a három apró mélyedés a feje tetejére fordította az én és a családom világát. Sokkot kaptunk. Azóta hol elérzékenyülünk, hol úgy viselkedünk, ahogy mindig. Próbálunk nem gondolni rá, ugyanakkor információkat is gyűjtünk, vizsgálatokon veszünk részt, sírunk, próbálunk mindent ott folytatni, ahol abbahagytuk. Szomorúak és dühösek vagyunk. Sok kérdésünk van, de rengeteg válaszunk is. (…)

Kérlek benneteket, menjetek orvoshoz, ha bármiféle változást tapasztaltok a melleteken. Megmentheti az életeteket.”

Arról, hogy milyen most Armstong állapota, a második oldalon olvashatsz!

Fotó: elitedaily.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!