Egészség

Méregtelenítenél egyet a bikiniszezon előtt? Edd ezeket az ételeket, hogy megszabadulj a májadban lévő méreganyagoktól!

Mutatunk pár egészséges élelmiszert, amelyek pikk-pakk kipucolják a májad!

Létfontosságú szervünk a máj

A szakemberek nem győzik eleget hangsúlyozni, hogy nagyon fontos a helyes táplálkozás, ezen belül pedig a megfelelő mennyiségű és minőségű rostok, ásványi anyagok és vitaminok fogyasztása. Mivel a bevitt ételeket a szerveink dolgozzák fel, így a májon is átmennek a tápanyagok, ami kiválasztja a mérgeket vagy a felesleget. Ez a szervünk ritkán jelez, hogy valami nem stimmel, ha azonban az alábbi tüneteket tapasztaljuk akkor az már gyanakvásra adhat okot: cukorbetegség, a látás romlása, bőrirritáció, súlyvesztés, emésztési problémák, gyakori fejfájás. Ha a panaszaink súlyosbodnak, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, azonban otthon is sokat tehetünk egészségünkért egy kis májméregtelenítő-akcióval. Galériánkban mutatjuk, miket érdemes fogyasztani a kúra alatt!

Zöld tea: A tea hozzájárul a lipidek lebontásához a májban, ez pedig megakadályozza a zsír lerakódását. Sőt, van még egy jó hírünk, ugyanis a zöld tea egy alkoholmámoros este után valósággal újraéleszti a májad.
Kattints a további képekért!

Az egészséges fogak elengedhetetlenek a jó szájhigiénia és az általános egészség szempontjából. A fogak egészsége azonban nemcsak a rendszeres fogmosásról és fogselyem használatáról szól, hanem az étrendről és a megfelelő tápanyagok bevételéről is. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok szerepet játszanak az egészséges fogak fenntartásában. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan fontos vitamint, amelyek hozzájárulnak az egészséges fogakhoz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.