Hosszú hetek óta vártak erre a hazai virológusok - javult egy fontos járványügyi adat

A legfrissebb statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a hetek óta tartó tendencia egy kissé megtorpant: nem számottevő mértékben, de csökkent a koronavírus koncentrációja a szennyvízben Magyarországon.

Enyhe csökkenésről számoltak be

Az elmúlt hetekben kifejezetten magas szinten stagnált a koronavírus koncentrációja a szennyvízben Magyarországon, most azonban mintha megtorpanni látszana az eddigi tendencia - számolt be róla a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Tájékoztatásukban kiemelik: ugyan enyhén bár, de csökkenni látszik a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja, ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a magyar polgárok fellélegezhetnének. A fertőzöttek, a kórházban ápoltak és az új halálozások száma ugyanis továbbra is magas, ezért az NNK mindenkitől a járványügyi előírások maradéktalan betartását kéri a jövőben is. Hozzáteszik: a szennyvízben változatlanul a brit vírusvariáns dominál. A Facebookon közzétettek egy térképet is, melyből kiviláglik, hogy a magyarországi nagyvárosok közül egyedül Szombathelyen csökkent a koronavírus koncentrációja a szennyvízben.

A virológus még várt volna, nem a beoltottak számától tenné függővé a korlátozások enyhítését. Rusvai Miklós azt is elárulta, mikor érkezhet a koronavírus elleni gyógyszer.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!