Lézeres szemműtét - Segítség a dioptriák ellen

Bár nagyon sok divatos, csillogó, nőies és férfias keret, valamint rengeteg színes és mintás kontaktlencse van piacon, egyre többen szeretnének megszabadulni dioptriáiktól.
 
Ha már unod a szemüveget, a kontaktlencse hozhat némi változatosságot az életedbe, de a tartós és maradandó átalakulást csak a lézeres szemműtét jelentheti. Itt az ideje, hogy cselekedj, a folyamatos párásodás és lencsetörölgetés ideje lejárt! Ezentúl nem kell azon gondolkodnod, hogyan sportolj, vagy pancsolj és csúszdázz egy aquaparkban.
 
 
Általában a műtétről
Rövidlátók és távollátók esetében egyaránt végrehajtható a lézeres beavatkozás, amennyiben a páciens elmúlt már 18 éves és átesett az előírt orvosi vizsgálatokon. A körülbelül másfél órás vizsgálat alkalmával pupillatágítót csepegtetnek a szemekbe, amitől azok kellőképpen fényérzékennyé válnak, így könnyebb átvizsgálni a kritikus pontokat. A lézeres kezelés lényege, hogy nem csupán javítja a látást, hanem meg is állítja a szem romlását.
 
 
A lézeres szemműtét
A lézeres szemműtét alkalmával a szemfelszíni szaruhártyát kezelik. A lézersugár a rövidlátók esetében levesz, a távollátók esetében pedig hozzátesz a szaruhártya felszínéhez megfelelő dioptriányi fénytörésért felelős anyagot. Az eljárás mára már számítógép által vezérelt, ennek köszönhetően a lézersugarak tökéletesen precíz szögben és mértékben érik a szem felületét.
 
A műtét mindössze pár percig tart, és bár a kezelés teljesen fájdalommentes, a műtét után előfordulhat, hogy érzünk némi fájdalmat a kezelt területeken. Az eredmény azonnali, a látásélesség a kezelést követően megjavul és szövődmények is csak ritkán fordulnak elő.
 
Bár a szemműtét ára első hallásra drágának tűnhet – 100-250 ezer forintba kerülhet szemenként – hosszútávon kifizetődőbb, mint a szemüveg és kontaktlencse vásárlás. A beavatkozást követően az orvos előírása szerint szemcseppel kell kezelni a szemet, valamint ajánlott beszerezni egy jó minőségű, magas UV védelemmel ellátott napszemüveget, mivel a lézerezett szemnek árthatnak az erős napsugarak.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!