Hetente egyszer ki kell mosni a lepedőt - hogy miért? Az ok gyomorforgató a szakértők szerint

Szakértők szerint legalább hetente ki kellene mosni a lepedőt, ellenkező esetben különféle fertőzések kialakulását kockáztatjuk. Kutatásokból egyébként kiderült: fájóan kevesen lelkiismeretesek annyira, hogy havonta négyszer "cseréljenek". Olvass tovább a gyomorforgató részletekért!

Ilyen gyakran kell(ene) cserélned a lepedőt

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor tiszta lepedőre fekszünk este - ennek ellenére sokan csak 3-4 hetente rakják bele a mosógépbe. A szakértők azonban leszögezik, hogy nagyon káros, ha hetekig nem törődünk a lepedő tisztaságával.

Mary Marlowe Leverette elmondta: a testünk éjszaka, alvás közben is olyan nedveket bocsát ki, amik minden nap egyre jobban és jobban beszennyezik a lepedőt. Az izzadtság mellett vizelet, fekália és a nemi szervek váladékai is rákerülhetnek „Ha nem mossuk rendszeresen, akkor a kórokozók belekerülhetnek a sebekbe, és fertőzéseket okozhatnak, de gombásodás is kezdődhet.” - közölte a gyomorforgató részleteket a szakember.

Ha koszos, bacis lepedőben alszunk, akkor egy másik bűnben is bűnrészességet vállalunk: a kórokozóknak így sokkal több esélyt hagyunk arra, hogy befészkeljék magukat a párnákba, paplanokba, matracokba, vagyis mélyebbre hatoljanak. Onnan pedig még nehezebb és körülményesebb eltávolítani őket - írja a DailyMail.

Fotó: dailymail.co.uk

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!