Egészség

Íme a legbiztosabb módszerek a terhesség kiderítésére

A terhesség tünetei körülbelül 4 hetes terhességi kortól észlelhetőek először. A menstruáció elmaradásakor már 4 hetes terhességről beszélünk, ám már sokkal korábban is kimutatható, ha valaki állapotos.

Mi a legbiztosabb módszer?

A terhesség megállapítása többféleképpen lehetséges, a terhes nő saját maga is elvégezhet bizonyos teszteket, illetve igénybe veheti szülész-nőgyógyász szakorvos vagy szülőnő segítségét is. A terhességi teszt a terhességi hormont mutatja ki, amely csak terhesség esetén (a beágyazódás időpontjától) termelődik. Így ha a teszt pozitív, akkor tévedés nem fordulhat elő. Negatív eredmény akkor fordulhat elő, ha nem terhes, vagy ha létrejött a terhesség, de még nem termel elegendő terhességi hormont ahhoz, hogy a teszt kimutassa, vagyis túl korán végezte el. Általános tévhit, hogy az együttlétet követően elvégzett teszt azonnal megmutatja, ha valaki teherbe esett, ez azonban a különböző érzékenységű teszteken más és más időpont lehet, de átlagosan kb. 6-10 nappal a menstruáció esedékessége előtt képesek kimutatni a terhességi hormont. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Utazás
Sokak számára a nyári szabadság utazásról, feltöltődésről szól. Egy friss kutatás felmérte, hogyan készülünk mi magyarok a nyaralásra, mennyire vagyunk elővigyázatosak és milyen stratégiákkal...
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.