Egészség

Hibák, amiket ne kövess el a kullancs kiszedésekor - Könnyű elrontani

Ezekre nagyon figyelj oda!

Nyári kullancsveszély

A nyár beköszöntével egyre több időt töltünk a természetben: kirándulunk, sétálunk az árnyas fák alatt, kifekszünk egy szép mezőre napozni. Ebben a csodás évszakban azonban számolni kell azzal, hogy jártunkban-keltünkben kullancs bújhat belénk. Sokan azt hiszik, hogy csak a sűrű erdőben, a lombokról eshet ránk az élősködő, pedig a füves, bokros területeken lényegesen nagyobb az esély rá.

Ha huzamosabb időt töltünk kint, hazatérve mindig ellenőrizzük magunkat, van-e bennünk kullancs. Az időtényező ilyenkor nagyon fontos: ha a kullancs fertőzött és már legalább 24 órán át volt a bőrben, majdnem teljesen biztos, hogy belénk fecskendezte a kórokozókat (egyes kullancsfajták Lyme-kórt és vírusos agyhártyagyulladást terjeszthetnek). Ezért lényeges, hogy azonnal hozzákezdjünk az eltávolításához! Ne féljünk, próbájuk meg magunk megvalósítani, és csak akkor menjünk orvoshoz, ha azonnal tud fogadni minket.

Mi az a 4 dolog, amit kerülj el a kullancs kiszedésekor? A következő oldalon kiderül!

Fotó: Black Forest

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Kíváncsi vagy a személyiséged legmélyebb rétegeire? Ez az egyszerű teszt többet mond el rólad, mint gondolnád.
Sztárok
Sanna Marint általában hivatalos, elegáns és visszafogott szettekben láthatjuk csak munkájából és pozíciójából kifolyólag, most azonban fehér estélyit öltött magára, amiben úgy tündökölt, akár egy...
Utazás
Lehet, hogy korábban már találkoztál ezzel a bejegyzéssel, azonban számos platformon újra megosztották azt a két képet, ami 35 év különbséggel készült.