Újfajta oltóanyagon dolgozik a BioNTech: már folyamatban van az engedélyezése

Óriási áttörés lehet a koronavírus-járvánnyal szembeni harcban, ha a német BioNTech cégnek sikerül piacra dobnia az új vakcinát.

Ezt is közösen gyártják a Pfizerrel

Kedden jelentette be a német BioNTech cég vezérigazgatója, hogy a koronavírus elleni első oltóanyagnál jóval enyhébb, mínusz 80 helyett plusz 2 és 8 Celsius-fok közötti hűtést igénylő vakcina engedélyeztetésén dolgoznak jelenleg. A hűtést jóval kevésbé igénylő új oltóanyagot is az amerikai Pfizer céggel közösen fejlesztették ki, amely hatáseredményeiben megegyezhet az „alapvakcinával”. Az enyhébb hőmérsékleti körülmények között is tárolható vakcina nemcsak a raktározást, de a szállítást is megkönnyíti majd – írja a Portfolio. Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója a mai napon Londonban, a Financial Times konferenciáján jelentette be az áttörő eredményt, ahol elmondta, hogy az oltóanyagot fél évig is el lehet majd raktározni enyhe hőmérsékleten. Jelenleg a megújult vakcina adatdokumentációjának előkészítése folyik a használati engedélyezésben illetékesek számára.

Ha még nem kaptad meg a kívánt oltást, akkor jobb, ha figyeled telefonodat, ugyanis bármikor érkezhet az SMS a jó hírrel: hamarosan elérhető lesz 200.000 orosz vakcinára is az időpontfoglalás.

Leadfotó, fotó: 123rf

Oldalak