Egészség

Müller Cecília: Mind az öt vakcinából szükség lehet egy harmadik dózisra

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Pfizer/BioNTech oltásából szükség lehet egy harmadik dózisra, az országos tisztifőorvos azonban most elárulta: előfordulhat, hogy a többi vakcinatípus sem lesz kivétel.

Lassan, de javulnak a járványügyi adatok

Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: már minden harmadik magyar részesült a koronavírus elleni védőoltásban. Eddig 4 millió 280 ezer magyar állampolgár regisztrált az oltásra, és újabb vakcinaszállítmányok várhatók: ma 68 400 adag Moderna, holnap pedig 248 040 Pfizer érkezik Magyarországra. Az országos tisztifőorvos arra is kitért, hogy noha egyértelműen javuló tendenciát mutatnak az aktuális járványadatok - ami részben nyilvánvalóan az oltás hatása -, még mindig rengeteg koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és az egészségügyi dolgozókra háruló extra nyomás csak lassan, fokozatosan enyhül. "Kérem, hogy vigyázzunk pici gyermekünkre, vigyázzunk magunkra!" - fogalmazott az országos tisztiőforvos, amikor az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatainak megnyitásáról ejtett néhány szót. Kérte, gyakorta szellőztessenek az óvodákban és az iskolákban, továbbá sokat vigyék a gyermekeket a szabadba a pedagógusok.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Egészség
Lifestyle
A kelet-oroszországi Jakutföld lakói találtak rá anno a fagyott 44 ezer éves farkasra. Az állatot így kiváló állapotban vizsgálhatták meg a kutatók.
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...