Egészség

Koronavírus: azok közül haltak meg a legtöbben Magyarországon, akiket ezzel a vakcinával oltottak be

A kormányzati portálon közzétett adatok szerint tavaly 29 649 ember halt meg Magyarországon a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében, de van egy vakcina, aminek a beadását követően különösen magas volt a halálozások aránya.

Covid: 2021-es halálozások Magyarországon

2021-ben összesen 29 649 ember halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében - írja a koronavirus.gov.hu. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ellenben 28 287 fő haláláról számolt be - hívja fel a figyelmet az Index cikke. A portál hozzáteszi, hogy az Átlátszó.hu többszöri közérdekű adatigénylést követően derítette fel az eltérés hátterét: a hivatalos oldalon a többlet a három halottnál kevesebbet jelentő települések korábban a beazonosíthatóság miatt nem közölt adataiból adódik.

Az Átlátszó derített rá fényt, hogy 2021 elején az egy oltást kapott elhunytak száma volt a legmagasabb. 1640 páciens még azt megelőzően életét vesztette, hogy megkapta volna a második vakcináját, vagyis az első oltás és a halálozás között kevesebb, mint 28 nap telt el.

Az egyszer oltottak közül 1431 fő nem is igényelt újabb vakcinát. Az ő esetükben a halálozás az első oltás után több mint 28 nappal következett be. A kínai vakcinát, a Sinopharmot első oltásként kérők 0,22 százaléka, második oltásként kérők 0,13 százaléka és a harmadik oltásként kérők 0,09 százaléka elhunyt, ami a legmagasabb arány az összes többi oltóanyaghoz képest.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nem értél a cikk végére!

Oldalak

Egészség
Sztárok
Pedig a hírek szerint apa és fia még soha nem álltak olyan közel egymáshoz, mint most, azonban van egy dolog, amiben nem értenek egyet, ennek pedig Vilmos állítólag hangot is adott és kifejtette...
Lifestyle
Bárki bármit mond, egy jól működő párkapcsolat fenntartása bizony kemény munkát követel mindkét fél részéről.
Lifestyle
Hihetetlen történet: közel egy évvel az esküvőjük után jött rá a nő, hogy a férje becsapta őt, mert valójában a férfi maga is egy nő.