Egészség

Már a WHO sem tudja pontosan, hányan haltak meg koronavírusban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyre kevesebb információhoz jut globálisan a koronavírus-járványról.

Hiányos az adatállomány

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyre kevesebb információhoz jut globálisan a koronavírus-járványról - közölte Genfben Maria van Kerkhove. A WHO koronavírus-járvány ügyeiben illetékes szakértője hangsúlyozta, hogy jelenleg nem tudnak pontos statisztikai összesítést adni a Covid-19-hez köthető halálesetekről.Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója szerint a halálozások és a fertőzöttek száma is csökkent azóta, hogy a koronavírus május végétől már nem minősül nemzetközi egészségügyi veszélyhelyzetnek. Ugyanakkor a rendelkezésre álló adatállomány is hiányosabb lett.

Júliusban például a tagországok negyede osztotta meg a halálozási adatokat a WHO-val, s mindössze 11 százalékuk ismertette a súlyos megbetegedések számát.
Kattints a további képekért!

Hallottunk már érdekes és furcsa babaneveket, de ez a szülő páros új szintre emelte az egyedi névadás fogalmát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.