Egészség

Minden eddiginél különb vakcinát fejleszt az amerikai hadsereg, ami véget vethet a járványnak

Az amerikai hadsereg megunta a gyógyszercégek bénázását, és saját Covid-vakcina fejlesztésébe kezdtek, ami végleg leszámolhat a koronavírussal és elsöpörheti a járványt. Már tesztelik az oltóanyagot, ami minden jelenlegi, sőt jövőbeli variánssal leszámol.

Ezt tudni az amerikai hadsereg Covid-vakcinájáról

Saját koronavírus elleni vakcinát fejleszt az amerikai hadsereg, mivel úgy vélik, a civil gyógyszergyárak által fejlesztett oltóanyagok nem elég hatékonyak – írja az Index. A portál szerint az új oltást az igen patinás Walter Reed Intézet munkatársai fejlesztik Washingtonban, a Henry M. Jackson Alapítvány támogatásával. Amit eddig tudni lehet róla, annak alapján szinte semmiben nem fog hasonlítani a jelenleg elérhető koronavírus-vakcinákhoz, tehát sem a Pfizer-, sem a Moderna-, sem pedig a Janssen-, illetve az AstraZeneca-oltás által járt utat nem követi majd.

Az amerikai hadsereg kutatói más módszert választottak: nem a vírus fertőzőképességéhez elengedhetetlen és éppen ezért folyamatos evolúció alatt álló részét, a tüskefehérjét támadják, hanem a vírus olyan részeit próbálják megtámadni a vakcinával, amelyek nem játszanak döntő szerepet a fertőzőképesség megőrzésében, és ezért evolúciós okokból nem is mutálódnak, vagy legalábbis nem ennyire gyorsan. Hasonló törekvések folynak már az úgynevezett univerzális influenzavakcina létrehozására is, amely hasonló elv szerint működik majd.

Cikkünk folytatódik, lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.