Egészség

Jófogáson keres orvost a férfi, akinek a felesége daganatos beteg

A nő kezelését csak májusban kezdenék el.

Segítséget kérnek

Egy 48 éves magyar nő méhnyakrákkal küzd. Kiírt kezelését csak májusban kezdenék el, egyrészt ezért, másrészt pedig állandó fájdalmai miatt döntött úgy a férje, hogy a Jófogás és a közösségi média erejét használva próbál meg segíteni feleségének. Abban reménykednek, hogy ezzel a módszerrel találnak egy olyan orvost, aki előbb elkezdi a nő kezelését, hiszen az időfaktor itt nagyon fontos szerepet játszik. - számolt be róla az ATV.hu. A házaspár neve elhallgatását kérte, így a csatorna riportjában és a mi cikkünkben is, az egyszerűség kedvéért a továbbiakban Ritaként és Lajosként fognak szerepelni.

Rita rendezett TB jogviszonnyal rendelkezik, februárban állapították meg nála a daganatos betegséget. A szövettan után kiderült, nem műthető, sugár és kemoterápiás kezelésben részesül. A kezelést az Uzsoki utcai kórházba írták ki, azonban itt a kapacitáshiány miatt csak májusban tudják megkezdeni a kezelést. Olyan információkat kapott, miszerint egy másik intézményben nyolc olyan gép is van, ami kezelnék, azonban a rendszer sajátossága miatt - mivel már kiírták egy adott kórházba kezelésre - nem jelentkezhet át.

A történtek után, mivel eddig nem találtak olyan orvost, aki azt mondta, hogy "jöjjön, és megcsináljuk a kezelést" döntöttek úgy, hogy a médiához fordulnak és feladják a hírdetést az apróhirdetési oldalon is. Abban reménykednek, hogy találnak olyat, aki tud segíteni nekik és elkezdhetik a kezelést. A párnak rengetegen próbálnak segíteni, sokan osztották meg velük orvosi kapcsolataikat, azonban voltak olyanok is, akik hazugnak titulálták őket és politikai akciónak hitték a segélykérést. A pár elmondta, hogy bár hazai egészségügyi rendszer épp a negatívumait éli át, az egészségügyben dolgozó nővérek és ápolók emberfeleti munkát végeznek.

Leadfotó: Jófogás.hu

Oldalak

Egészség
Sztárok
Csisztu Zsuzsa egy különleges estén van túl. Meg is mutatta a rajongóknak, hogy milyen csodálatosan nézett ki.
Sztárok
Tudvalevő, hogy Meghan Markle színésznőként kereste a kenyerét, mielőtt 2018-ban összeházasodott volna Harry sussexi herceggel. Az esküvőre Rick Hoffman, Meghan egykori színészkollégája is hivatalos...
Sztárok
A 31 éves modell nemrég részletekbe menően elevenítette fel a megrendítő esetet.