Ismerd meg a kókusz jótékony hatásait

Kevesen vagyunk, akik ne szeretnék a kókusz különleges ízét, ráadásul igen jótékonyan hat az egészségünkre, ezért nem is érdemes megfeledkeznünk a fogyasztásáról. Lássuk, milyen jótékony hatásokkal rendelkezik pontosan ez a trópusi gyümölcs!

Fontos ásványi anyagok

A kókusz a csontozat számára olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, mint a magnézium és a kalcium. De emellett cink- és vastartalma is kimagasló. Csontozatunk egészségének megőrzéséhez mindenképp ajánlott minél sűrűbben fogyasztanunk kókuszt, de nem csak a felnőtteknek, hanem már gyerekkorban érdemes beillesztenünk az étrendünkbe, hiszen ezek az ásványi anyagok a csontozat fejlődéséhez is elengedhetetlenek.

Fáradtság ellen

Ki ne érezte volna már kimerültnek magát egy nehéz nap után, nos, a kókusz erre a problémára is kiváló ellenszer. De nem csak nap végén csökkenti a fáradtság érzetet, hanem akár a napközbeni rohanásban is segíthet feltölteni szervezetünket energiával. De természetes teljesítményfokozó hatása miatt akár sportolás előtt is bevethetjük a kókuszt, energiaitalok helyett.

Fotó: coconutbenefits.ca

Oldalak