Így tartsd karban elméd!
Manapság elég sok káros külső behatás érheti elménket, de van néhány étel, melyek segítségével megtarthatjuk, de akár fokozhatjuk is agyunk teljesítő képességét.
Omega-3 agyunk karbantartására
Az Omega-3 jótékony hatással van az agyunkban levő neuronok növekedésére, emellett javítja koleszterinszintünket és megkönnyíti a kommunikációt idegsejtjeink között. Ezt az összetevőt a hideg vizek halaiban találhatjuk a legnagyobb arányban, mint például a tőkehal vagy lazacfélék, de a tengeri halak fogyasztása is tökéletesen megfelel ha Omega-3at szeretnénk bevinni szervezetünkbe.
Zöldségek és gyümölcsök
A zöldségek és gyümölcsök jótékony hatását már régóta ismerjük, de ahhoz, hogy magas antioxidáns forrásként szolgáljanak, jobban szét kell néznünk a piacon. Elsősorban mindkét növénytípusnál fontos tényező, hogy minél sötétebb, annál nagyobb mértékben tartalmazza a jótékony hatóanyagot; zöldségekből például a spenót, a brokkoli és a csírafélék lehetnek hatóanyagban gazdagabbak, gyümölcsök közül pedig az áfonya, az eper, a vörös szőlő, a szeder, a cseresznye, a narancs, az avokádó és a kivi.
A folyadékbevitel fontossága
Ezek mellett nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, azaz legalább két, két- és fél liter. Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan vizet kell innunk, ezt a folyadékmennyiséget különböző gyümölcslevekkel, levesekkel is pótolhatjuk és így elejét vehetjük sok kellemetlen neurológiai problémának is, többek között a dehidratáltság által bekövetkezett fejfájásnak is.
A csokoládé is jótékonyan hat
A csokoládé is jótékonyan hat elménkre flavonoid és antioxidáns tartalma miatt, de legfőképpen az étcsokoládé tartalmazza ezeket magasabb arányban.