Így használd! A mákolaj gyógyító ereje

A 19. században a mákolajat sokféleképpen hasznosították: szappant, lakkot és lámpaolajat készítettek belőle, sőt még főzéshez is használták. Manapság a máknak főképp a konyhában van nagy szerepe, de újabban kiderült, hogy az egészségre is kedvező hatással van.

Vitamindús és természetes olaj

A mákszemekből a mákolajat hidegsajtolással nyerik ki, ez az eljárás azért nagyon hatásos, mert maga a folyamat mentes minden vegyi eljárástól és tartósítószerek sem szükségesek hozzá. Az így előállított olaj vagy vaj megőrzi teljes vitamintartalmát és természetességét és ez által a természet adta gyógyító erejét.

A mákolaj jótékony hatásai

A mákolaj E-vitamin tartalma rendkívül magas, ezen kívül tartalmaz kalciumot, magnéziumot és vasat is. A mákolajnak több kedvező hatása van:

  • csökkenti a trombózis és az embólia kialakulásának lehetőségét
  • fokozza a szervezet védekező mechanizmusát
  • növeli a szellemi teljesítőképességet
  • vérnyomás csökkentő hatással bír
  • gyorsítja a sebgyógyulást
  • idegerősítő, nyugtató és altató hatású
  • a csontritkulás megelőzésében és kezelésében orvosok által elismert hatása van

Hogyan használd? A következő oldalon kiderül!

Fotó: dailymail.co.uk

Oldalak

Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!
Sztárok
Nagyon sokáig találgatták, hogy Curtis vajon az RTL, vagy a TV2 képernyőjén fog-e feltűnni. A rapper teljes őszinteséggel nyílt meg a témában.
Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.