Nagyon erős a hatásuk: 7 isteni étel, ami megállíthatja a hajhullást

A frizurád egészsége érdekében muszáj fogyasztanod az alábbi finomságokat.

A hajhullás okairól

Naponta átlagosan 100 hajszálat vesztünk el, ez a mennyiség azonban teljesen normális. Akkor kell aggódni, ha a kihullott csomók egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek. A hajhullásnak számos oka lehet, súlyos, illetve kevésbé súlyos betegség is állhat mögötte. Felelőssé tehető a pajzsmirigyprobléma, a menopauza, nőgyógyászati panaszok, fogínygyulladás, vitamin-és ásványianyag hiány, gombás fertőzés vagy a stressz is.

A kiváltó tényezők felderítésének fontos állomása a haj és a fejbőr vizsgálata, de ugyanilyen lényeges a beteg kikérdezése is. Minden esetben először az alapbetegséget kell kezelni, és csak azután lehet javulást várni, vagy magával a hajhullással foglalkozni. Ha komoly a baj, akkor természetesen nem lehet megoldani a helyzetet csupán azzal, hogy rendszeresen fogyasztjuk a cikkben felsorolt ételeket. Egy megfelelően összeállított, megtervezett gyógyulási folyamat részeként, illetve valamilyen enyhébb, egyszerűbb baj esetén (pl. vitaminhiány, stressz) azonban valóban megállíthatják a hajhullást.

Lazac

A hajnak (csakúgy, mint a körömnek) rengeteg fehérjére van szüksége ahhoz, hogy erős, egészséges legyen, és persze folyamatosan meg tudjon újulni. Ezenkívül a protein elengedhetetlen a keratin termelődéséhez, ami védelmezi, erősíti, javítja a haj szerkezetét. A lazacban rengeteg fehérje rejlik, de omega-3 és omega-6 zsírsav tartalma miatt is nagyon ajánlják.

Dió

Mennyi diót eszel naponta? – Ez a mennyiség csökkenti a rák és a cukorbetegség kockázatát

Kevesen tudják, mennyit kell megenni belőle egy nap ahhoz, hogy valóban csodát műveljen a szervezettel. Holland kutatók megállapították!

A dió és más magfélék szintén megállíthatják a hajhullást! A lazachoz hasonlóan omega-3 és omega-6 zsírsavat tartalmaznak, valamint antioxidánsokat, nélkülük a frizurád nem tud úgy ragyogni és növekedni. Egy kutatás során egyébként tesztelték is a dió hatékonyságát: a résztvevők - akik 6 hónapig fogyasztották a magvat - 90%-ánál csökkent a hajhullás, 86%-uk szerint gyorsult a hajuk növekedése, 87%-uk pedig azt tapasztalta, hogy erősebb lett a sörényük.

Fotók: prevention.com, National Resource Center on Lupus

Oldalak

Szólj hozzá Te is!