Döbbenetes eredménye lesz, ha nem zuhanyzol minden egyes nap - Alig hisszük el!

A legnagyobb tévhit, hogy azért kell gyakran zuhanyozni, mert állandóan koszosak vagyunk. Hacsak nem ugráltál egész nap az edzőteremben, vagy nem egy sertéstelepen látod el az állatokat, nem vagy annyira mocskos, hogy indokolt legyen a mindennapos tus. Mi lenne, ha néha adnál a testednek egy kis szabadságot, és csak heti 2-3 alkalommal zuhanyoznál? Döbbenetes, mit fogsz tapasztalni, mi alig hisszük el - olvass tovább!

A bőröd boldogabb lesz

A tested rengeteg természetes olajat termel, hogy egészséges, hidratált legyen a bőröd. Ha te ezt minden egyes nap lemosod, szappannal, tusfürdővel dörgölöd magad, akkor nem csoda, hogy a bőröd kiszárad, elveszti rugalmasságát és hamarabb ráncosodik.

Erősödik az immunrendszered

Azért zuhanyzunk, hogy az egész napos piszkot lemossuk magunkról, ezt sem kell azonban túlzásba vinni. Ahogy a gyomorban is vannak jó baktériumok, úgy a bőrön sem árt, ha néhány megtelepszik. Erősödni fog az immunrendszered, nem fogsz hanyatt vágódni minden egyes kis apró betegségtől.

A hajad megkönnyebbül

A hajad olyan, mint egy természetes esőkabát - felfogja a vizet és melegen, szárazon tartja a fejedet, amennyire csak lehetséges. Minderre azért képes, mert természetes olajokat termel, ami erősíti, hidratálja a sörényed. Ha azonban a mindennapos zuhanyzással folyton „lecsupaszítod” a frizurádat, akkor nem sok jóra számíthatsz.

Nem lesz D-vitamin hiányod

Akárhányszor kilépsz a napfényre, a tested D-vitamint kezd termelni, amire így ősszel különösen nagy szükséged van. Ebben a cikkben leírtuk, miért: többek között depresszió, Parkinson-kór, rák is kialakulhat, ha nem kapsz eleget belőle. Mivel a D-vitamin a bőr felszínén képződik, a mindennapos zuhanyzással olyan fontos anyagokat mosol le magadról, amik megkönnyítik a felszívódását.

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!