Megállt az enyhítési hullám Európában, a delta variáns okoz riadalmat

A koronavírus egyre gyorsabban terjedő delta variánsa belerondít a nyári szezonba, Európa-szerte készülnek a járvány negyedik hullámára.

Derékba törhet a nyári szezon

Franciaországban július végére várják a járvány negyedik hullámát, de romlik a helyzet Németországban is, Norvégiában pedig be is jelentették, hogy a delta variáns miatt elhalasztják a nyitást – derül ki az M1 Híradójának összefoglalójából.

Franciaországban, amely a hónap végéig a járvány negyedik hulláma felé tarthat a gyorsan terjedő delta változat miatt, minden héten megduplázódik az új megbetegedések száma. Egy idősek otthonában egy oltatlan ápoló több bentlakót megfertőzött, akik közül ketten nem élték túl a betegséget, ezért a francia kormány most az egészségügyi dolgozók kötelező beoltását tervezi.

A francia kormány emellett el akarja kerülni Nagy-Britannia példáját, ahol a magas átoltottság ellenére egyre csak nő az új esetszám. Olyan drasztikusan változtak a számadatok, hogy a londoni kormány kénytelen volt egy hónappal elhalasztani a teljes nyitást. Egy hétfő esti bejelentés szerint a brit kormány két hét múlva feloldja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások nagy többségét július 19-én.

Közben Norvégiában bejelentették, hogy elhalasztják a nyitást a delta variáns miatt. Ott is a negyedik hullámtól tartanak, amely elsősorban az oltatlanokra, és az egyszer beoltottakra nézve lehet veszélyes. Az 5,3 milliós ország felnőtt lakosságának csaknem kétharmada kapta meg eddig a vakcina legalább egyik adagját.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: Pexels

Oldalak

  • 1
  • 2