Egészség

A gyereked folyton kerüli a szemkontaktust? Akkor van számodra egy rossz hírünk, ugyanis ez egy komoly rendellenesség tünete is lehet

Nézz a gyermeked szemébe: ha szinte mindig kerüli a veled való szemkontaktust, akkor jobb, ha orvoshoz fordulsz vele, ugyanis egy súlyos problémát is jelezhet ennek az aprónak tűnő gesztusnak a hiánya.

Az autizmusra is utalhat, ha a gyerek nem néz a szemünkbe

„Az autizmus spektrumzavar, állapotok széles spektrumát felölelő gyűjtőfogalom. A spektrumzavar egy idegi-fejlődési rendellenesség, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg” – olvasható a Wikipédia autizmus nevű oldalán. Az autista.hu a következőképpen jellemzi a spektrumzavart: „Az autizmus szociális, kommunikációs kognitív készségek minőségi fejlődési zavara, amely az egész életen át tartó fogyatékos állapotot eredményezhet. A súlyosan érintettek egész életen át teljes ellátásra, a jó képességűek egyénileg változó támogatásra szorulnak”. E rendellenességet tehát érdemes igen komolyan venni, ám az eredete még mindig ismeretlen, hiszen okait jelenleg is kutatják. Tünetei azonban jól észrevehetők: az autisták általában máshogyan élik meg a társas kapcsolatokat, máshogyan kommunikálnak és nem is olyan rugalmasak, mint egy átlag ember, de persze ezek nem feltétlenül egyszerre jellemzők minden autistára. Az viszont elég gyakori, hogy a rendellenesség befolyásolja az egyén kommunikációs készségeit és szocializációs képességét, a fejlődési különbségek pedig már csecsemőkorban is megjelenhetnek. Van azonban még egy jel, ami arról árulkodhat, hogy egy kisgyerek autizmusban szenved, ez pedig nem más, mint a szemkontaktus hiánya.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.