Egészség

A kormány módosította az abortusz szabályait: Lelkileg megrázó procedúrán kell átmenniük a terhességmegszakítás előtt álló nőknek

Szeptember 15-én lép hatályba a belügyminisztérium rendelete, melyet Pintér Sándor írt alá és melyek az abortusz szabályozására vonatkoznak. Szeptember 15-től minden abortuszra váró nőnek át kell esnie egy lelkileg nagyon megterhelő procedúrán.

Nem verték nagy dobra

A 24.hu szúrta ki a Közlönyben azt a rendeletet, mely szerint a terhességmegszakításra váró állapotos nőnek be kell mutatnia egy leletet, melyben rögzítve van, hogy a nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy a terhes nőnek igazolnia kell, hogy orvosa valamilyen módon megmutatta neki, hogy egy életfunkciókkal rendelkező magzat növekszik a méhében.

Ennek "legkézenfekvőbb" módja a szívhang meghallgattatása lehet a várandós nőkkel, mellyel kapcsolatban a Mi Hazánk képviselője, Dúró Dóra már hosszú ideje kampányol. Dúró szerint ez nem szigorítás, csak tájékoztatás. Egyelőre úgy fest tehát, hogy szeptember 15-től minden abortusz előtt álló nőnek kötelezően meg kell hallgatnia a magzati szívhangot, csak ez után kerülhet sor a beavatkozásra.

A rendelet aláírását kis túlzással sem verték nagy dobra, a kormány részéről nem tettek említést az utóbbi időben azzal kapcsolatban, hogy tervezik módosítani az abortusz szabályozását.

Forrás: 24.hu Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.