Így várja a karácsonyt Pál Dénes - Családjáról is mesélt az énekes

Még sosem készült úgy az ünnepekre, ahogyan idén.

Új életszakasz

Sokan nem is tudtak róla, de már hosszú ideje boldog párkapcsolatban él a népszerű énekes, Pál Dénes. A magánéletét mindig óvta a nyilvánosság elől, azonban legnagyobb örömét ő sem tudta elrejteni: kis családjuk ugyanis háromtagúvá bővült. Nyáron megszületett első gyermekük, akit a Pál Panna Róza névre kereszteltek. A tehetségkutató-győztes azóta fürdőzik a boldogságban, de nemcsak az apaság területén szerez új élményeket, hanem a színpadon is ugyanolyan aktív és sikeres. A decemberi hajtásban két nagy koncertre is készül: 2018. december 20-án a MOMKultban, két nappal később pedig szülővárosában, Miskolcon ad karácsonyi koncertet. A Sztárban sztár 2. évadának győzteseként már sok szerepben kipróbálhatta magát, de az apaságban most először bizonyít: tapasztalatairól, az ünnepi készülődésről és a zenéről kérdeztük ezúttal.

A legtöbb előadó karácsonyra különleges koncertekkel készül a közönségének. Ez nálad sem marad el az idén, pedig csak néhány hónappal ezelőtt született meg a kislányod. Miért fontosak számodra ezek az ünnepi fellépések?

Így van, már a pályám eleje óta, minden évben vannak karácsonyi koncertjeim, ez már egyfajta hagyománnyá nőtte ki magát. Az ilyen alkalmakra mindig másképpen készülök, más érzések vannak bennem, mint egy hagyományos fellépésnél. Ebben az évben Budapesten és Miskolcon is lesz egy-egy nagykoncertem, az utóbbira pedig még inkább nagy izgalommal készülök, hiszen mégis csak hazai pályán kell teljesíteni. Nem mintha a miskolci közönség olyan kritikus lenne, de ilyen szempontból olyan vagyok, mint egy jó diák. (nevet) Minden évben próbálunk változtatni, újdonságokat csempészni a műsorba, kicsit másképpen tálalni a saját és az áthangszerelt dalokat. A műsor nagy részét karácsonyi, ünnepi dalok töltik ki, amiket egyébként én is nagyon szeretek. Amikor először csináltunk ilyen koncertet, akkor már szeptemberben elkezdtünk próbálni, ezért viszonylag hamar magamévá kellett tenni az ünnepi hangulatot, de mostanában már nem hosszú hónapok alatt készül el a műsor. Én abban szeretnék segíteni, hogy a közönségem az ünnepeket megelőző nagy rohanásban egy kicsit megállhasson, pihenhessen egy jó hangulatú zenés estén, amivel talán jobban rá tudnak hangolódni a karácsony érzelmi jelentőségére.

A karácsonyi koncertek kitüntetett szerepet kapnak az életedben, de mi a helyzet magával az ünnepel? Mennyire szereted?

Az én életemben elég vegyesen alakult a karácsony megélése. Az utóbbi években a legtöbbször a munkám kapcsán érintett meg az ünnepi hangulat, nagyon sokat voltam távol a szeretteimtől a fellépések miatt, ezért nem tudtam kivenni nagyon a részem a készülődésből. Nagyon szeretem, hogy ilyenkor együtt lehet a család, de nekem nem a legjobb érzés bemenni egy zsúfolt bevásárlóközpontba és végig verekedni magam a tömegen, bejárni a boltokat és beszerezni az ajándékokat. Én inkább azt élvezem, amikor már együtt vagyunk a fa alatt, beszélgetünk, eszünk és kicsit úgy belefeledkezünk a dologba. Idén azért lesz más a karácsony, mert már itt lesz velünk a kislányunk, aki még nagyon pici, csak négy és fél hónapos, de nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy reagál majd a fényekre, a jövés-menésre. Mi mindenképpen más hangulatban töltjük majd a karácsonyt idén.

Gyerekkorodban hogyan teltek nálatok az ünnepek?

Szenteste napján, mikor reggel felébredtünk, nálunk mindig ott állt a feldíszített fa. Ezt gyerekként nyilván csodaként éltük meg, hogy a Jézuska este meghozta fenyőt és milyen díszeket tett rá az idén. Emlékszem, ahogy pizsamában odakuporodtunk köré és néztük. Kicsit megszakította az ünnep a család bevett ritmusát, ilyenkor nem ebédeltünk, hanem egész nap sütiket ettünk és vacsorára készültek nagyobb fogások, utána pedig egy angyalkás csengővel jelezték nekünk, hogy megérkezett a Jézuska, kezdődik az ajándékozás. Egy egész estés családi program volt, aminek remek hangulata volt és ezt az élményt szeretném majd tovább adni a kislányomnak is.

Az énekesnő elárulta, hogyan töltötték az ünnepeket gyerekkorában.

Leadfotó: TV2 / Mokka

Oldalak

Szólj hozzá Te is!