Ne a pasiddal nézd meg - 5 gyönyörű és megható karácsonyi film

Az ünnep közeledtével mindannyian hajlamosabbak vagyunk egy kicsit érzelgősebbé válni, ezért sokszor előfordul, hogy a vicces mozik helyett inkább a megható történetekre szavazunk. Ezért most mutatok is öt szívmelengető filmet, amiket te sem hagyhatsz ki karácsonykor!

Az élet csodaszép (1946)

George Baileynek nem úgy alakul a karácsony, ahogy azt eltervezte. A takarékpénztár, amit vezet, a csőd szélére kerül, ő pedig annyira kilátástalannak látja a helyzetét, hogy öngyilkosságba akar menekülni. Az égben azonban felfigyelnek rá, és egy angyalt küldenek hozzá, aki megmutatja neki, milyen is lenne nélküle a kisváros. Magával ragadó és megható történet!

Csoda New Yorkban (1994)

Bevallom, én tavaly láttam először a Csoda a 34. utcában újabb feldolgozását, de rögtön az egyik kedvencem lett. Susan Walker édesanyja egy üzletház egyik vezetője, és egyáltalán nem hisz semmi varázslatban. Ezért hétéves kislányának is elárulja, hogy nem létezik a Mikulás. Egyszer csak azonban felbukkan egy furcsa öregember, Kriss Kringle, aki azt állítja, ő a Télapó. Varázslatos, aranyos sztori, amit mindenkinek kötelező legalább egyszer megnézni.

Karácsonyi ének (1999)

A történet – amit valószínűleg valamennyire már mindenki ismer – az 1800-as évek Londonjában játszódik, és a főszereplője a szívtelen öregember, Ebenezer Scrooge, akit mindig is csak a pénz érdekelt, és utálja a karácsonyt. Idén azonban minden máshogy alakul, mert meglátogatja a karácsony szelleme, és ezzel az egész élete megváltozik. De nemcsak a film, hanem a Jim Carrey főszereplésével készült animációs mozi is nagyon jó!

Karácsony (2004)

Ha szeretjük a romantikus és egyben drámai filmeket, akkor ez is tetszeni fog. Rose egy elvált nő, akinek az anyukája Alzheimer-kórban szenved, de a nő nem ismeri meg. Eközben az épp házasodni készülő Mike-ért teljesen megőrül egy pincér, mert Artie meg van győződve arról, hogy halott feleségének reinkarnációja. Az ő történetükről szól a mozi, amivel a megható élmény garantált.

Fegyverszünet karácsonyra (2005)

1914-ben kitör a világháború, és sok ember élete teljesen megváltozik, családok szakadnak szét. Hamarosan beköszönt azonban a karácsony, a katonáknak pedig a családjaik ajándékokat küldenek. A francia, a skót, és a német lövészárkokban viszont nem a dobozok lesznek a legnagyobb meglepetések, mert aznap egy igazi csoda történik.

Leadfotó: youtube.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!