Kasza Tibi: Valójában a feleségem mellett szerettem meg a karácsonyt

A népszerű énekes-műsorvezető őszintén beszélt arról, hogyan változott meg a hozzáállása az ünnepekhez.

MikulásGyár 2018 - Adni jó!

A MikulásGyár nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénz adományt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel adományként a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évek gyakorlatát követve, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2018. november 30. és december 21. között.

Új időszámítás

Hamarosan a MikulásGyár ünnepi színpadján ad karácsonyi koncertet Kasza Tibi. A közkedvelt zenészt még fellépése előtt kértük fel egy rövid interjúra, akinek bár a jótékonykodás mindig fontos szerepet játszott az életében, a karácsony szelleme csak az utóbbi években dobogtatja meg a szívét.

Mit jelent számodra a MikulásGyár?

A karácsonyi koncertek mindig nagyon különleges hangulatban telnek, megérint a szeretet ünnepe. Nekem is egy picit fontosabbak az ilyen alkalmak, mint az átlagos fellépések, amik az év más időszakában vannak. A Crystallal volt egy karácsonyi lemezünk, emiatt nekem vannak nagyon sajátos, meghitt és szép áthangszereléseim, feldolgozásaim a legismertebb karácsonyi dalokból, amiket ilyenkor jó érzés újra elővenni. A megszokott slágerek mellett így biztosan felcsendül majd ezekből is néhány a Millenárison. A koncert előtt kilátogattam a helyszínre, elképesztő élmény volt. Nagyon jó érzés látni, hogy mennyi adakozó ember van, milyen nagy az összefogás.

A pályád eleje óta fontos számodra a jótékonyság. Miért fektetsz erre nagy hangsúlyt?

Közhelyként hathat, de szerintem ez a világ legtermészetesebb dolga. Segíteni mindig jó és nagyon sok módon lehet, akár pénzzel, tárgyi adománnyal vagy a tehetségünkkel. Ez sokat jelenthet másoknak. Egyre több szomorú történettel lehet találkozni, de természetesen nem lehet mindegyik mögé beállni. Részünkről természetes, hogy erőnknek megfelelően igyekszünk segíteni a rászorulóknak, ráadásul amióta szülők lettünk, még inkább meghatódunk egy-egy nehéz sorsú család történetén. Az ember nem tudja és nem is akarja megállni, hogy segítsen.

A karácsony milyen ünnep a te életedben?

Őszintén szólva elég nehéz gyerekkorunk volt a bátyámmal, ilyen értelemben nincsenek túl jó emlékeim. Valójában a feleségem mellett szerettem meg a karácsonyt. Ő teremtette meg nekem azt a meghittséget, amit a karácsony szeretteink körében jelent. A kislányunk születésével ismét egy új dimenzióba fog kerülni ez az egész, mert ezentúl lesz kinek megteremtenünk az ünnep varázsát. Folyamatosan fejlődött a karácsony szerepe az életemben, de azt gondolom, hogy a babánkkal lesz a csúcson.

Minden eddiginél több híresség és program várja az adományozókat.

Leadfotó: instagram.com/darai_andrea

Oldalak

Szólj hozzá Te is!