Unod a mikulásvirágot? 5 növény, amivel karácsonyt varázsolhatsz a lakásba

Nemcsak a mikulásvirággal, hanem néhány másik, mesés növénnyel is gyorsan karácsonyi díszbe öltöztethetjük az otthonunkat.

Egzotikus karácsonyi dekor: guzmán bromélia

A másnéven guzmániaként emlegetett növény biztosan nem tartozik a legismertebb karácsonyi szépségek közé, pedig legalább olyan szuperül mutat a piros díszítés kiegészítőjeként, mint a mikulásvirág. Eredetileg a trópusokon őshonos, tölcsérformájú zöld levelei és élénk virága pedig tökéletesen passzol a téli hangulathoz. Ráadásul nem is kell sokat bajlódnunk a gondozásával, mert szobahőmérsékleten jól érzi magát, 24 fokban virágzik, és öntözést is csak 1-2 hetente igényel. Szereti a fényt, a tűző napsütést viszont nem bírja jól, ezért ne tegyük az ablakba, a polcon vagy az asztalon viszont biztosan jó helye lesz.

Egyszerű és szép begónia

A begónia nagyon népszerű növény, és nemcsak azért, mert színpompás virágai nagyon hosszantartóak, hanem azért is, mert dús leveleivel is ékesíti az otthonunkat, és a szoba melegében mutatja meg a legszebb külsejét télen. Szinte egész évben nyílik, és sem szakértelmet, sem különösebb tudást nem igényel a gondozása, ugyanis elég, ha 15-20 fokos hőmérsékleten tartjuk, és 3-4 naponta meglocsoljuk. Az ünnepi dekorációba is beilleszthetjük, legyünk csak bátran kreatívak: csomagoljuk díszpapírba vagy szalagba a cserepet, kössünk rá piros masnit, de esetleg néhány pálcikára ragasztott figurát, rajzot vagy matricát is beleszúrhatunk a földjébe pár napra. Az biztos, hogy a vendégek odáig lesznek érte!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!