Christmas

Hagyd magad elvarázsolni! Csodás magyar mesefilm a mozikban

December 9-től a mozikban az év legvarázslatosabb filmje, az El a kezekkel a Papámtól! – Dobó Kata, rendező és Helmeczy Dorottya mesél a filmről.

Hazai készítésű, élőszereplős mese

Hiánypótló filmre ülhetünk be a moziba a családostul az idei ünnepi szezonban! Hosszú évek óta nem láthattunk hazai készítésű, élőszereplős mesét – ezt valósította meg rendezőként Dobó Kata a Megafilm felkérésében. Az El a kezekkel a Papámtól! című film amerikai stílusban, varázslatos látványvilággal, sztárparádéval, slágergyanús betétdalokkal minden korosztály számára szórakoztató kikapcsolódást ígér. A főbb szerepekben láthatjuk Pálmai Annát, Bokor Barnát, Csobot Adélt - akinek ez az első filmszerepe -, Nagypál Gábort, Gubás Gabit, Elek Ferencet, Zsurzs Katit, Pindroch Csabát és Járai Mátét, a gyermek főszereplő pedig a bájos Marczinka Bori, aki született tehetségével az egész stábot levette a lábáról.

A forgatás szokatlanul nagy stábbal, hosszú forgatási idővel és sok helyszínen zajlott, de a mesés végeredmény minden fáradtságot megért” vallja a rendező, Dobó Kata, aki a stáb tagjai szerint rendkívüli empátiával, érzékenységgel vezényelte le a kihívásokkal teli időszakot. A film hátterében valódi barátságok, igazi emberi kapcsolatok húzódnak. „Nagyon boldog vagyok, hogy a forgatások családias hangulata érezhetően visszaköszön a vászonról.”

Ma is aktuális téma

Az El a kezekkel a Papámtól! forgatókönyvének alapját a sokunk által ismert és szeretett Lakner Artúr mű, az Édes mostoha adja. Témája napjainkban is aktuális, amikor sok gyerek életében szerepet kap egy-egy új „hozott” családtag. A cserfes és bátor kislány Dorka (Marczinka Borbála) felismeri az édesapját behálózó, minden hájjal megkent mostohajelölt (Pálmai Anna) hátsó szándékait és minden eszközzel megpróbálja megmenteni a szív ügyeiben nem túl jártas édesapját (akit Bokor Barna alakít). Viola ellenpólusa Harmat Eszter, akinek a karaktere sok mindenben hasonlít az őt alakító elsőfilmes Csobot Adélra: szereti a gyerekeket, tiszta szívű, kedves, zongorázik és jól énekel, Rakonczai Viktor eMeRTon és Artisjus díjas zeneszerzőnek köszönhetően pedig nem is akármilyen betétdalt (a” Valahogy most más” című dalt már játsszák a rádiók illetve elkészült a videoklip változata is). Csobot Adél dala mellett a filmben hallhatunk még döbbenetesen jó betétdalokat Pálmai Anna, Nagypál Gábor és Marczinka Bori előadásában is.

Csobot Adél, El a kezekkel a papámtól!

Remek szereplőgárda és pazar látvány

„A forgatás során világossá vált, hogy nagyon jól sikerült a szereplők kiválasztása, egytől-egyig remekül hozzák a karakterüket. Ebben egyébként teljesen szabad kezet kaptam. Ahogy olvastam a forgatókönyvet, határozott elképzelésem alakult ki a szereplők megszemélyesítőit illetően. Noha például a forgatókönyv gonosz mostohája szőke, „jégkirálynő” szerű figura, Viola szerepére Pálmai Anna tökéletes választásnak bizonyult!”

Ami pedig az egészen egyedi, pazar látványvilágot illeti, abban Valcz Gábor látványtervezőnek és Bárdosi Ibolya jelmeztervezőnek van megkérdőjelezhetetlen érdeme. „Bárdosi Ibolya már sok filmben megmutatta elképesztő kreativitását és látásmódját, nagyon örülök, hogy vele dolgozhattam. Hosszas fejtörés és sok egyeztetés eredménye, hogy a színvilággal és a díszletekkel végül mindenki elégedett. Hálás feladat volt megálmodni! Mindannyian örültünk, hogy a mese, mint műfaj nem kötötte meg a kezünket, megvalósíthattunk egy egészen új világot.„ – meséli Dobó Kata.

El a kezekkel a papámtól!

Jótékonysági liciten a jelmezek

„Az, hogy a történet egy meghatározhatatlan térben és időben játszódik, különlegessé teszi a filmet. A valódi korhoz nem köthető mese beindította mindannyiunk fantáziáját, lehetővé téve, hogy egy saját, bármiféle szabályt nélkülöző világot alkossunk.” – teszi hozzá Helmeczy Dorottya. „A Megafilmnél régóta foglalkoztatott bennünket, hogy felélesszük az élőszereplős mese műfaját, aminek úgy érezzük elérkezett az ideje. A járvány kapcsán kialakult helyzet miatt a hagyományos értékeket hordozó családi film – egy ”szeretetmese” – sosem volt aktuálisabb.” – véli a film producere.

„Ez a szórakoztató családi mesefilm nemcsak arra ad lehetőséget, hogy élményt nyújtsunk a nézőknek, hanem arra is, hogy felhívjuk a figyelmet a rászoruló gyerekekre, ezért az El a kezekkel a Papámtól! a Baptista Szeretetszolgálat országos Cipősdoboz Akciója mellé állt. A cipősdoboz ajándékok idén az eddigi gyűjtőpontokon felül bármelyik Cinema City moziban leadhatók lesznek. Emellett a film legikonikusabb jelmezeit (Marczinka Bori, Pálmai Anna, Csobot Adél és Gubás Gabi 1-1 ruháját) valamint Dobó Kata csapóját árverezésre bocsátottuk, melynek bevételével szintén a Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akcióját támogatjuk. Bízunk benne, hogy abból a médiaérdeklődésből, amit a film generál, a rászoruló gyerekekre is nagyobb figyelem jut.” – zárja a beszélgetést Helmeczy Dorottya.

Licitálni a ruhákra az alábbi oldalon lehet:
https://www.vatera.hu/listings/index.php?q=El+a+kezekkel+a+Pap%C3%A1mt%C...

El a kezekkel a papámtól!

A különleges látványvilágú, számtalan digitális trükkel izgalmassá tett, és nagyszerű színészek segítségével életre keltett varázslatos családi film, az El a kezekkel a papámtól! december 9-én kerül a mozikba.

További információk és érdekességek:
Facebook: https://www.facebook.com/elakezekkelapapamtol
Instagram: https://www.instagram.com/elakezekkelapapamtol/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIT82VZv-dw_hh4peQKEJ5Q

Fotók: Bara Szilvia

Oldalak

Christmas
Sztárok
Női rajongói legnagyobb bánatára Antonio Banderas szíve már hosszú ideje foglalt. A jóképű színész egy nála jóval fiatalabb hölgyért rajong, akit páratlan szépséggel áldott meg a sors.
Fashion&Beauty
Teri Hatcher a Született feleségek egyik legkedveltebb sztárja volt, szépségével pedig a férfi és a női nézőket is megbabonázta. Az immáron 58 éves színésznőn egyszerűen nem fog az idő, és ma is pont...
Sztárok
Réti Barnabás szinte semmit sem változott az évek alatt: a színész pont olyan sármos, mint anno, amikor megismertük őt az ország egyik legnépszerűbb sorozatának hála.