Dukai Reginánál már november óta áll a karácsonyfa

A modell és műsorvezető nemcsak ünnepelni, hanem adományozni és ajándékozni is nagyon szeret.

MikulásGyár 2019 - Együtt, egymásért!

Idén 15 éves Magyarország leghíresebb jótékonysági akciója, a MikulásGyár, ami nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénzt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évekhez hasonlóan, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2019. november 29. és december 21. között.

"A karácsony a kedvenc ünnepem"

Dukai Regina ha csak teheti, minden évben csatlakozik valamilyen jótékonysági eseményhez. Nem először fogadta el a MikulásGyár felkérését sem, így idén is ő lett az egyik hivatalos arca az akciónak. A rászoruló gyerekek megsegítése számára nagyon fontos misszió, éppen ezért nem múlthat el karácsony anélkül, hogy ő maga ne adományozna. A modell azonban nemcsak a gyerekeket, hanem magát az ünnepet is nagyon szereti, már novemberben karácsonyi hangulatba kerül ő és az otthona is. A Femcafe.hu-nak a többi között arról is mesélt, miért fontos számára a jótékonyság és hogy miért szereti már novemberben feldíszíteni a fenyőjét.

Interjú Dukai Reginával

Miért tartod fontosnak, hogy az életedben kiemelt helyet kapjon a jótékonyság?

Sokan azt az elvet vallják, hogy a jótékonykodást csendben kell csinálni, hiszen nem a mi személyünk a lényeges, hanem az adomány. Szerintem ez egyáltalán nem így van. Fontos, hogy példát mutassunk másoknak, azt pedig nem lehet úgy, hogy elbújunk. Ha csak egy ember lesz, aki azért kezdett el részt venni bármilyen gyűjtőakcióban, mert azt látta, hogy én is csatlakoztam egyhez, akkor már megérte hangosnak lennem. Hiszem azt, hogy érdemes ilyen megmozdulásokban részt venniük a közszereplőknek, mert ezáltal tudunk motiválni másokat is arra, hogy segítsenek a rászorulókon a lehetőségeikhez mérten.

Hogy látod? Mekkora az adakozói kedv a környezetedben?

Az én követőim fogékonyak erre és könnyen mozgósíthatóak. Korábban egy kampány során mindössze három nap alatt 700 ezer forintot gyűjtöttek össze, mert ráirányítottam a figyelmüket egy problémára. Nem egy-egy adományozóról volt szó, akik több tízezer forintokat áldoztak erre, hanem nagyon sok apró segítségre. A MikulásGyárnál ráadásul nincs szükség arra, hogy pénzadományt adjunk, hanem néhány apróság, édesség, játék vagy valamilyen tisztálkodó szer is nagy örömet tud okoznia azoknak, akik nélkülözésben élnek. Nagyon megható dolog látni, hogy mennyi jó ember él ebben az országban, és hogy a sok kicsi tényleg sokra megy. Én azt látom, ha jó az ügy, akkor nagyon sokan megmozdulnak és karácsonykor még inkább nyitottabbak rá az emberek, hogy segítsenek egymásnak.

Te milyen hangulatban várod az ünnepeket?

Ó, nálam már áll a fa! (nevet) Már elkezdtem beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Ma éppen a körülöttem lévő gyerekeknek vásároltam, közben pedig forródrótban voltam a szülőkkel, hogy biztosan olyan ajándékot kapjanak, aminek örülni fognak. Persze, lehet, jobb lenne, ha erről kicsit leszoktatnánk magunkat, mert a karácsonyban nem ez a valódi lényeg, hanem maga a várakozás. Nagyon szeretem a készülődést, amelynek a fénypontja természetesen a szenteste és a karácsony, ilyenkor mindig együtt van a család.

Hogy néz ki nálatok egy karácsonyi összejövetel?

Nálunk már gyerekkorom óta nagy hagyománya van ennek, körülbelül 20 fősre duzzad ilyenkor a vendégség, így muszáj előre készülni. Sokan nem tudják átérezni ezt a rajongást, de én kislány korom óta imádom a karácsonyt. Szerettem feldíszíteni a karácsonyfát, hallgatni az ünnepi dalokat, érezni a tipikus illatokat. Nem tudok még egy olyan időszakot mondani az évben, ami ennyi szeretettel lenne tele. Jó együtt lenni, beszélgetni, kicsit pihenni és finomakat enni és inni. Nagyon szeretem ezt az érzést, és én kifejezetten boldog vagyok, hogy már egy hónappal előbb be tudom szerezni a különböző kellékeket. Engem egyáltalán nem zavar, hogy a boltokban már ősszel karácsonyi dolgokat lehet vásárolni. Sőt!

Van-e olyan karácsonyi kívánságod, egy ajándék amire már régóta vágysz?

Nagyon nagy vágyam, de nem tudom, hogy valaha teljesülni fog-e, hogy a családommal együtt, anyuval, apuval és a testvéremmel eljuthassunk egy Journey koncertre. Nekünk ez a zenekar a kedvencünk, akárhányszor meghalljuk egy dalukat valahol, mindig a közös élményeket juttatja eszünkbe. Ők sajnos nem nagyon turnéznak Európában, mivel amerikai banda, de ha egyszer megadadhatna, hogy élőben hallhatnánk őket együtt, azzal valóra válna a legnagyobb álmom.

A csinos műsorvezető különösen fontosnak tartja, hogy egy közszereplő jó példát mutasson másoknak és ha teheti, jótékonykodjon is.

Leadfotó: facebook.com/DukaiReginaOfficial

Oldalak