Antal Timi nem átlagos módon ünnepli a karácsonyt

Az énekesnő elárulta, hogyan töltötték az ünnepeket gyerekkorában.

MikulásGyár 2018 - Adni jó!

A MikulásGyár nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénz adományt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel adományként a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évek gyakorlatát követve, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2018. november 30. és december 21. között.

Minden a helyére került

Antal Timi szinte szárnyal az utóbbi időben: saját zenekarával járja az országot, a napokban pedig egy újabb szakmai siker érte, esélyt kapott a 2019-es A Dal válogatójában. Hamarosan zenész férjével együtt bizonyíthatnak formációjukkal, Antal Tímea feat. Demko Gergő néven. A gyönyörű énekesnő tavaly házasodott össze párjával, akivel a dalszerzésen túl közös otthonuk megalkotásában is osztoznak.

Timi a karácsony közeledtével mindig a meghitt várakozás állapotába kerül, ezekről az érzésekről és a MikulásGyár ünnepi sorozatában való fellépéséről is kérdeztük.

Mennyire kapcsolódik össze az életedben a karácsony és a jótékonykodás?

Azt gondolom, hogyha egy előadónak lehetősége van bármilyen formában segíteni olyan embereken, akik rászorulnak, mindenképpen meg kell tennie. Az tagadhatatlan, hogy az ünnepi készülődésben sokkal nagyobb hangsúlyt kap az a gondolat, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem adatik meg, hogy megfelelőképpen ünnepeljenek. Én azt gondolom, hogy nemcsak karácsony környékén, hanem az év minden napján nagyon fontos lenne ez.

Korábban is részt vettél már jótékonysági akciókban, de ezúttal a MikulásGyár missziójához is csatlakozol fellépőként.

Nagyon örültünk a felkérésnek, mert ez az akció egy nagyon szép és értékes célt teljesít. Amikor kiválasztottuk a dalokat, amiket előadunk igazi ünnepi hangulatteremtés volt, mert felidézte bennem a gyerekkori emlékeimet, amikor annak idején a templomokban énekeltük a Mennyből az angyalt vagy éppen a Csendes éjt… Ugyanakkor, számomra nagyon nehezek a jótékonysági koncertek, nem tudom, más előadók, hogy vannak ezzel. Folyamatosan ugrándozik a gyomrom fel-alá, mert bár óriási dózisban kapjuk az őszinte szeretet a közönségtől, ami remek érzés, mégis szívbe markoló átélni azt, hogy vannak olyan gyerekek, akik nem tölthetik a maga teljességében a karácsonyt akár anyagi, akár érzelmi szempontból. Mindig azon izgulok, hogy csak el ne sírjam magam. A gyerekekben egyébként is ott van mindig az ártatlanság, a feltétel nélküli szeretet és a hit, ami miatt ők egy nagyon csodálatos közönség.

Ha visszaemlékszel a saját gyerekkorodra, milyen volt számodra a karácsony?

Mi minden szenteste 6 órakor mentünk templomba a szüleimmel, ahol én mindig szerepeltem, énekeltem vagy verset mondtam. Ezt mindig nagyon szerettem. Mikor elindultunk haza már nagyon izgatott voltam, hogy vajon járt-e már nálunk a Jézuska – bár mi a családban mindig Angyalnak hívtuk. Nagyon jó volt átélni azt az izgatottságot, várakozást, amit felnőttként már nem úgy él meg az ember. Az ajándékozás mellett azt is nagyon szerettem, amikor megérkeztek a külföldi rokonok és a családi otthonunk egy pezsgő vendégházzá változott, ahol jöttek-mentek az emberek, mindig szólt a zene, volt gitár és hegedű, közösen énekeltünk. Nálunk nem csendes, meghitt karácsony volt, hanem inkább egy felszabadult, vidám mulatságként emlékezem vissza rá.

Hogy állsz az ajándékozással?

Gyerekként mindig nagyon vártam. Emlékszem, 8 éves voltam, nagyon vágytam egy gitárra, amit karácsonyra meg is kaptam és ebben a pillanatban is itt lóg mellettem a falon. Az ilyen ajándékok nagy nyomot hagynak az emberben. Felnőttként már sokkal jobban szeretek ajándékot adni, mint kapni. Az utóbbi években már nem is anyagi dolgokat, hanem élményeket szeretek ajándékozni, de kézzel készített dolgot is szívesen adok másnak, például egy szépen bekeretezett fotót egy fontos pillanatról.

Mennyit változott a karácsony, mióta feleség lettél és már saját családotok van?

Ez valami egészen újszerű dolog. Az esküvőnk két felvonásban történt, 2017. decemberében volt a polgári esküvőnk, de az egyházi szertartás és a lakodalom idén májusban volt. Így tulajdonképpen már tavaly is férj és feleségként töltöttük az ünnepeket, de igazából vándorkarácsony volt ez, mert Gergő felvidéki, én pedig erdélyi születésű vagyok, így 1200 kilométert ingáztunk családtól családig. Idén is fogunk utazni rokonlátogatóba, de a saját kis karácsonyunkat a saját otthonunkban, Budapesten töltjük. Ez az első karácsonyom, amikor tényleg én felelek az ünnepi hangulatért, a bevásárlás, a lakás feldíszítése, az ünnepi menü és most vesszük meg az első közös karácsonyfánkat is. Nagyon izgalmas időszak ez most nekünk.

Csütörtöktől vasárnapig sztárfellépőkkel és gyerekprogramokkal várják az adományozókat és a látogatókat a Millenárisban.

Leadfotó: instagram.com/antaltimi

Oldalak

Szólj hozzá Te is!