A 4 legszebb karácsonyi hangulatú szobanövény

A karácsonyfán kívül szeretnél még valamilyen növényt, ami az ünnepi hangulatot fokozza? Adunk néhány ötletet, milyen csodaszép, lakásban tartható virágokat válassz.

Mikulásvirág
Talán neked is egyből ez jutott eszedbe. Novembertől már kapható az üzletekben, ekkor gyönyörű vörös színű fellevelekkel rendelkezik. Ha vigyázol rá, nem teszed ki tűző napsütésnek, száraz melegnek és nagyon hidegnek, sokáig díszítheti otthonodat. Szereti a fényt, ám a vízzel óvatosan bánj! Heti egyszer áztasd be a földjét, és amikor jól megszívta magát, vedd ki belőle. Ezzel ellesz egy hétig, de azért nézz rá kétnaponta, hogy nem száraz-e a föld, mert akkor kicsit önthetsz rá. A gyökereinek kell az oxigén, tehát ne borítsd be semmivel a virágcserepet. Hálás növény, ha gondoskodó vagy vele, újra és újra virágozni fog.

Karácsonyi kaktusz
Ez a neked való virág, ha nem igazán van időd foglalkozni vele. Viszonylag kevés törődést igényel, mégis nagyon mutatós. Akár októbertől februárig is gyönyörködhetsz a virágaiban, amennyiben 22 fok alatti hőmérsékleten tartod. Vörös, fehér, lilás és rózsaszínű fajtái is vannak, tehát kedvedre válogathatsz. A világos, de nem közvetlen napfényes helyeket kedveli, a vízigénye pedig nem túl nagy, hagyni kell egy kicsit kiszáradni a földjét, mielőtt újra öntözöd. Azonban amikor az új hajtások megjelennek, locsold bőségesen. Mivel magas páratartalomra van szüksége, gyakran permetezd, illetve megoldás lehet, ha a virágcserepet vizes kavicsokra helyezed rá. Ágai eleinte felfelé kapaszkodnak, amikor kifejlődtek viszont vízesésszerűen, lefelé konyulnak.

Oldalak

Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.