Szakítás mesterfokon - Ha már nem megy tovább

A legszebb érzés a szerelem és a legboldogabb időszak, amikor egy működő párkapcsolatban éltek a pároddal. Ám mi történik akkor, amikor ennek az idillnek végeszakad, és ki kell mondani a végszót? Sosem egyszerű a szakítás, de íme, pár tipp, amelyek megkönnyíthetik.

Szemtől szembe
Akit egyszer szerettünk, és aki mellett boldogok voltunk annak az a legkevesebb, hogy annyi tiszteletet megadunk, hogy személyesen beszéljük meg vele a dolgokat, és ha már tényleg nem lehet megmenteni a kapcsolatot, akkor úgy válunk el, hogy őszinték voltunk a másikkal. Felejtsük el a chat-es, sms-es, telefonos végszót. Szakítani mindig kellemetlen, de nem választhatjuk a könnyebb utat!

Ne kerülgessük a forró kását
Jól gondoljuk át, nem szabad elhamarkodottan dönteni, hiszen abban a helyzetben mindkettőnk élete múlik rajta. Ha már egyszer eldöntöttük, hogy be szeretnénk fejezni a kapcsolatot, akkor nem szabad tovább húzni a dolgokat, mert abból semmi jó nem származhat. Könnyebb megbeszélni a dolgokat és véget vetni a kapcsolatnak, mint rossz emlékekkel és veszekedéssel elválni. Ennél többet érdemelünk!

Fájdalommentesen
Bár ez lehetetlen, hiszen egy szakítás fájdalmas és szomorú, de mégis megkönnyíthetjük. A legfontosabb, hogy ne okoljuk a másikat! A férfiaknak nagyon fontos a büszkeségük, így éppen elég nekik, hogy szakítunk velük, nem kell még porba is alázni. Egy kapcsolat két emberen múlik, így ha vége lesz az sem csak az egyik fél hibája, ez mindig jusson az eszünkbe!

NE legyünk barátok!
A legnagyobb közhely, amit csak kiejthetünk a szánkon. Mindig annak fájdalmasabb a szakítás, aki jobban szereti még a másikat. Nehéz dolog elengedni valakit, főleg ha már nem vagyunk szerelmesek, de mint embert és barátot szeretjük. Mégsem lehetünk önzők, meg kell értenünk, hogy a másik félnek fájdalmas lenne, ha minden nap beszélnénk vagy találkoznánk, mintha mi sem történt volna, csak éppen már nem csókolhat meg vagy nem ölelhet át. Nehéz, de engedjük el.

Csere-bere
Akkor a legmacerásabb, ha már együtt laktunk, mert akkor elkerülhetetlen a tárgyak szétosztása. Persze akkor sem könnyebb, ha már évek óta együtt voltunk, hiszen ilyenkor a személyes tárgyak átvándorolnak az egyik lakásból a másikba. Szakítás után szépen szedjük össze és adjuk vissza a párunk dolgait. Azokat a tárgyakat, pedig amiket ajándékba kaptunk, tartsuk meg nyugodtan, tegyük az ágy alá vagy dobozoljuk el őket, hiszen az már csak fölös bunkóság lenne, ha a fejéhez vágnánk a közös emlékeket is. Legyünk kíméletesek!

Cenzúra
A kapcsolat lezárta utáni gyászidőszak még a szakító félnek sem egy leányálom. Egy-egy magányos, szomorkás pillanatunkban előtörhetnek bizonyos mazochista hajlamok, mint a közös képek nézegetése vagy a tőle kapott üzenetek olvasgatása. Ilyenkor nem lát reálisan az ember, könnyen bepánikolhat és sírva szaladhat vissza volt kedveséhez. A legjobb megoldás, a közös képek lementése DVD-re és az üzenetek törlése, bármilyen fájdalmas is. Hiszen gondoljuk át, mi szakítottunk és annak nyomós oka volt. Ne kövessünk el még nagyobb hibát!

Oldalak