Bed&Love

5 szakértői tipp, amivel megmentheted a kihűlt házasságodat

Párkapcsolati szakértőnk, Kozma Anita szerint a szürke hétköznapok sem tehetnek tönkre egy olyan párkapcsolatot, illetve házasságot, amelyért mindkét fél megdolgozik.

Szürke hétköznapok a párkapcsolatban

Amikor dúl a szerelem, senki sem hinné, hogy csupán idő kérdése, és a legideálisabb párkapcsolatban is megjelennek a szürke hétköznapok, a szótlan esték, a fáradtság és kialvatlanság, olykor kilátástalanság.

Ezt egy ideig észre sem veszitek, mert leköti a figyelmeteket a mindennapos stressz, hajtás, rohanás, teljesítési kényszer, gyerekek, házi faladatok, háztartási munka. Mindezek lekötnek és látszólag izgalmas mókuskerékben tart, ami jórészt oka annak, hogy elszürkül a párkapcsolat, elmúlik a szerelem.

Ilyenkor elgondolkoztok: mikor is kaptam utoljára egy jó szót, egy kedves puszit, esetleg egy csokor virágot, vagy egy jó könyvet, mert a párom meglátta a kirakatban, és tudta, hogy ő a kedvenc íróm?

De tényleg elmúlt az a szerelem, vagy csak szabadságot vett ki, és meglátogat lelkesebb, odaadóbb házaspárokat, akik hajlandóak nap, mint nap megküzdeni egymásért?

Ilyenkor a felek képesek pánikba esni, azt gondolják, hogy valami végleg véget ért, aminek pedig soha nem lett volna szabad. A jó hír az, hogy ezen a ponton még minden visszafordítható, még nem történt semmi végleges és helyrehozhatatlan hiba, csupán arra figyelmeztet benneteket ez a felismerés, hogy valamit tenni kell egymásért, a párkapcsolatért. Az következő 5 pont segít abban, hogy újra egymásra találjatok.

Lapozz, Kozma Anita cikke a következő oldalon folytatódik!

Fotók: redbook.com, helpwithrelationship.com

Oldalak

Bed&Love
Recept
Nincs is jobb egy meleg napon egy hűsítő Aperol spritznél. Nem kell ám koktélbárba menned ahhoz, hogy igyál egyet, hiszen otthon is pofon egyszerűen el tudod készíteni.
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...