Drága barátnőm, most elárulom, miért nincs pasid már évek óta!

Ha neked is számtalan átzokogott éjszakához kellett asszisztálnod csendben, miközben a szingli barátnődet vigasztaltad, akkor pontosan tudod, miről beszélek.

"Én már nem kellek senkinek!'

Túl sokszor hallottam a fenti mondatot 20-as, 30-as éveikben járó lányoktól, akik évek óta egyedül, szingliként élik a mindennapjaikat. Van persze néhány üdítő kivétel, aki a kesergés helyett az önfejlesztést választja és élvezi a függetlenségét, de ez a ritkábbik eset. Az emberek persze imádnak ítélkezni, az egyedülálló nőket pedig folyamatosan démonizálják, szívtelen szörnyetegnek, jégkirálynőnek vagy elviselhetetlennek állítják be, akik képtelenek alkalmazkodni és irreális elvárásaik vannak a férfiakkal szemben.

Mivel az utóbbi időben túl sok elkeseredett, könnyes, barátnővigasztalós éjszakán vagyok túl, szeretnék egy nyílt levélben szólni azokhoz a nőkhöz, lányokhoz, akik úgy érzik magukat, mint Bridget Jones. Nyugi, csajok, nem fognak felzabálni benneteket a macskáitok, és el is mondom, miért nem!

Drága barátnőm!

Ne aggódj, eljön az ideje! Tudom, hogy hallottál már ilyet, de igaz. Olyan régóta egyedülálló vagy, hogy úgy érzed, már örökre így maradsz és már el is szoktál az érzéstől, milyen lehet szeretni. Hiába volt szerelmed, csak nem az a fajta, amelyből végül kapcsolat is lett, vagy talán mégis volt, de mivel vége, úgy érzed, minden a te hiábád. Folyon magaddal beszélgetsz és a kérdések egyre tornyosulnak benned:

Nem voltam elég jó? Mit csináltam rosszul? Mondhattam volna valamit, hogy maradjon? Megkérdőjelezed az indítékaidat, sőt, azt feltételezed, hogy benned van a hiba és ezt projektálod a környezeted felé. Félek az elkötelezettségtől? Kifogásokat keresek, hogy ne legyek együtt valakivel? Lesz még egy srác valaha, aki újra megmozgat bennem valakit? És ha igen, akkor mikor lesz?

Nos, amíg teret engedsz az efféle frusztráló kérdéseknek, megértem, ha pokolian nincs kedved az egész párkapcsolatosdihoz.

Valószínűleg sok barátnőd, barátod van, akik kapcsolatban vannak. Állandó kapcsolatok vagy egyáltalán nem stabilak, de még mindig megvan az a személy, aki szereti őket. Könyörgöm, ne hasonlítsd össze magadat velük! Biztos vagyok benne, hogy néha úgy érzed, még egy rossz kapcsolat is jobb lenne, mint egyedül. De tudd jól, hogy abban sosem kapnál levegőt, most viszont szabadon lélegezhetsz!

Ha nem a kétségbeesés beszél belőled, akkor pedig hárítasz. Adtál magadból darabokat azoknak az embereknek, akikkel korábban próbálkoztál. Akár te vetettél véget a kapcsolatnak, akár ők, ez fájdalmas. Olyan szeretet, figyelmet és törődést adtál nekik, amelyet soha nem fogsz már visszakapni, és ezért félsz. Megint, mindent újra kezdeni, mindent újra megtenni. Néha pedig kényelmesebb emiatt úgy gondolni, hogy rendben, akkor inkább egyedülálló leszek ... örökkre.

Kérlek, ne merd hagyni, hogy ez megakadályozzon abban, hogy a következő emberrel megpróbálkozz. Nincs szebb dolog a világon, mint szerelmesnek lenni. És nem, nem leszel örökké egyedülálló, ezt garantálom. Csak most egy felkészültebb, árnyaltabb személyiség hoz majd döntést, mert meghaladtad önmagad, ezért várakozó állásban vagy. Sose fordulj vissza erről az útról!

Biztos vagyok benne, hogy arra gondolsz most: Mi van, ha a következő sem „az igazi”? Nos, akkor tovább kell keresned, ez már csak ilyen.

Egyedül lenni, tapasztalni sokszor fájdalmas, de sose alkudj meg azért, mert félsz a magánytól és sose zárd el magad az érzésekről, mert nem akarsz csalódni megint!

Sok leckét éltél már át, és én bízom abban, hogy a következő srácot, aki beköszön az életedbe szempillantás alatt fel tudod majd mérni. Tudni fogod mik a szándékai, milyen ember lehet és érzed majd, hogyan kell viselkedned vele.

Kicsit higgy a mesékben újra, tudom, hogy szeretted őket kislányként! De tudod mit? Szerintem az úgynevezett „ igazi szerelem” létezik, függetlenül attól, hogy hinni akarsz-e benne vagy sem. A szeretet a legdrágább kincsünk, amit semmi sem kárpótolhat, úgyhogy ne add fel! Ne veszítsd el a reményt!

Azon a napon, amikor újra beengeded az életedbe a szerelmet ... az lesz a legjobb dolog, ami valaha történt veled.

Üdvözlettel:
A reménytelen romantikus barátnőd

A vélemények megoszlanak arról, hogy működhet-e a házasság hűség nélkül. A bizalom magas iskolája vagy erkölcsi fertő lenne egy ilyen kapcsolat? Döntsd el te, a cikkünk segíthet benne, hogy jobb rálátást kapj a témában.

Leadfotó: 123rf.com
GIF: giphy.com

Oldalak