Bed&Love

Veszélyes lehet, ha a nő fizetése magasabb, mint a férfié

Párkapcsolati szakértőnk, Kozma Anita aktuális írásában elárulja, miért jelenthet gondot a párkapcsolatodban, ha te viszed haza a több pénzt.

Veszélyes lehet a bérkülönbség?

Manapság több olyan párkapcsolattal találkozhatunk, amikor a nő többet keres, mint a férfi. Azokban az esetekben amikor kis mértékű a jövedelmek közötti különbség általában nem szokott problémát jelenteni. Azonban ha az eltérés számottevő veszélyes lehet a párkapcsolat jövőjére nézve.

Az okokat az evolúciós örökségünkben kell keresni, ahol a férfi mint családfenntartó, a nő pedig az otthon melegének a megteremtője. A hagyományos nemi szerepek erősen élnek még napjainkban is, ezeknek a felborulása mindkét felet rosszul érintheti.

Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának vizsgálata szerint azokban a kapcsolatokban a legboldogabbak az emberek, ahol mindketten ugyanazt gondolják a nemi szerepekről - bármi is legyen a felállás. Ha az értékrendek hasonlóak akkor a nők javára vonatkozó fizetéskülönbségek nem okoznak problémát a párkapcsolatban.

Azonban ha az értrendekben különbségek vannak problémák léphetnek fel: A férfi ebben a kialakult szerepkörben elbizonytalanodhat, csökkenhet az önértékelése, míg a nők nyomasztó érzéssel szembesülhetnek, a párkapcsolat dinamikájában változás lép fel.

Fotó: madamenoire.com

Oldalak

Bed&Love
Fashion&Beauty
Hajunkat parfümözni nem igazán számít újdonságnak. Egyáltalán nem mindegy viszont, hogy milyen összetevőkből áll az adott parfüm, amit hajunkra permetezünk.
Lifestyle
Neked mi az 5 legjellemzőbb tulajdonságod a horoszkópod szerint? Nem biztos, hogy az, amire számítanál!
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.