Ma már ciki a giccses romantika

A romantika szó hallatán egyesek tengerparti gyertyafényes vacsorára gondolnak. Mások szerint ez túl giccses, és sokkal romantikusabb lehet egy egyszerű popcornos filmnézés. Hogyan legyünk hát romantikusak?

A romantika mindenkinek mást jelent, mint ahogy mindenki másmilyen. Nincsenek egyforma párkapcsolatok, maximum hasonló helyzetek, konfliktusok egy-egy kapcsolaton belül. Ezért is nem jelenik meg a romantika ugyanúgy mindenkinél.

Sokan a romantika kapcsán a már „jól bevált” sablonokra gondolnak. A lánynak virágot kell vinni (lehetőleg rózsát), gyertyafény, pezsgő, és így tovább, mint azt ahogy a filmeken is látni. Csakhogy ez nem mindenkinek imponál, sőt vannak nők, akik inkább visszataszítónak tartják ezeket a kliséket, semmint örülnének neki. Mégpedig többnyire azért, mert a klisékben való gondolkodás nemcsak egyhangúságra utal, hanem a kényelemre is. Ha már régóta ismerünk valakit, akkor úgy járhatunk a legjobban a kedvében, ha tudjuk, hogy miket szeret és azzal kedveskedünk. Így például ha valaki virágot kap, sokkal jobban örül annak, ha a kedvenc virágát kapja, mint egy szál vörös rózsát – ami a sablonok sablonja. Ilyenkor olyan érzése van az embernek, hogy a másik fél csak rutinból cselekszik, és nincs mögötte az a plusz, ami azt a virágot igazán különlegessé tenné – persze attól még ugyanúgy örülünk neki.

Az első találkozás, randi élménye többnyire mindkét félben nyomot hagy, így ha igazán romantikus akar valaki lenni, akkor ezt kell felidézni. A fordulókat különösen fel lehet dobni az ilyenekkel, hiszen így a másik azt érzi majd, hogy fontos volt az ez első találkozás, annyira, hogy akár évekkel később is emlékezzünk a részletekre. Így lehet felettébb mód romantikus egy gyertyafényes zsíros kenyér vacsora is. Főleg, ha mi nők szeretnénk a férfiaknak kedveskedni valamivel.

A saját készítésű meglepetések is mindig jól beválnak, amit különleges emlékként fog őrizni a másik fél, vagy ha valami olyat készítünk, vagy veszünk, ami egy közös emléket juttathat az eszébe. Pusztán a szándék ténye is kedves tud lenni, így nem kell azon görcsölni, hogy mit szól majd a meglepetéshez, legyen az bármi.

A gyertyafényes vacsorát pedig felválthatja egy piknik a szabadban, legyen az akár egy parkban, a kertünkben, vagy akár az erkélyen. A lényeg, hogy tegyük bele a saját gondolatainkat, ne csak a filmekből lopjunk (kivéve a jó ötleteket).
 

Oldalak

Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.