Így kezeld a "mama kicsi fiát"

Aki látta az anyós-meny harcot az "Anyád napja" című filmben, az tudja, hogy igencsak elfajulhat egy ilyen helyzet. Aki már találkozott amolyan igazi „mama kicsi fia” típusú férfival, az pedig végképp nem találja viccesnek az ilyen szitut. A valóságban ugyanis ez egy igen kényes téma. Nézzük, mit kezdhetünk a helyzettel!

Miről ismerheted fel?

Nem lesz nehéz felismerned, hogy a "mama kicsi fiával" van dolgod: a lakásában (ami persze Anyuci ízlése szerint van berendezve) rend és tisztaság uralkodik; az ingein soha egy gyűrődésfolt sincs, hiszen minden reggel kivasalják neki; rengeteget áradozik az anyukájáról, és mielőtt bármilyen fontos döntést hozna, kikéri a mama véleményét. Csak anyuci beleegyezése után cselekszik. Tökéletesen harmonikus viszony van kettőjük között, ami egészen addig nem is probléma, ameddig ez nem hat ki a párkapcsolatotokra.

Hogyan viselkedj a kedves mamával?

A kedves mama tökéletes, az ő főztje az egyetlen, ami ehető abban a házban, csak ő tudja, hogy mi jó az ő kisfiának és egyébként is mindenről megmondja a tutit. Ezt pedig - akármilyen bosszantó is - el kell fogadnod, azonban csak bizonyos mértékig. Bókolj neki minél többet, dicsérd meg a főztjét vagy a frizuráját. Még jobb, ha tanácsot is kérsz tőle! Kérd ki a véleményét, éreztesd vele, hogy fontos, és eszed ágában sincs elvenni tőle a fiát, vagy kizárni őt az életetekből. Emellett viszont soha ne hagyd magad eltiporni! Mindig finoman, udvariasan és tisztelettel, de ugyanakkor határozottan fordulj felé! Utalj rá néha, hogy komoly terveitek vannak a fiával együtt. Kerüld a konfliktushelyzeteket, de ha olyan szinten kötne beléd, ami már tényleg bántó, akkor határozottan közöld vele, hogy ez rosszul esik neked.

Fotó: teamjimmyjoe.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!