Honnan tudhatod, hogy szerelmes vagy? Segítünk kideríteni

A szerelem hivatalos definíciója a következő: "Nemi vonzalmon alapuló erős lelki és testi vonzalom, amely főleg a szeretett személy iránti vágyakozásban, a hozzá való ragaszkodásban, az ő eszményítésében és az érte való odaadásban nyilvánul meg." Ezzel ugyan nem vagyunk kisegítve, hiszen sokszor nehezen ismerjük fel érzelmeinket. Cikkünkben segítünk kideríteni, mit is érzel a kiszemelted iránt!

Szerelem, vagy szeretet?

Szeretetet érezhetünk a családunk, barátaink, kollégáink iránt, a szerelem azonban egészen más, mélyebb érzelem. A szerelem egy teljesen más dimenzióba repít minket, és bár szorosan kapcsolódik a szeretethez, a kettő mégis teljesen más. Aki volt már szerelmes, tudja, hogy valamilyen különös vibrálás indítja el, ami miatt megmagyarázhatatlanul vonzódni kezdünk a másikhoz. Hogy csak átmeneti, testi vonzalomról van szó, vagy komoly érzelmekről, azt csak saját magunk tudjuk eldönteni és sokszor időre van szükségünk ahhoz, hogy ezt kiderítsük.

Mik a tünetek?

Ha valakihez szorosabb érzelmi szálak fűznek, természetes, hogy mindent tudni akarsz róla. Ha már mániákusan szívod magadba az illetőről az információkat, a Facebook profilját böngészed, többször is csekkolod a mobilodat, hátha keresett, azok már elég gyanús jelek. A másik árulkodó jel, ha napjában többször is eszedbe jut. Pár centivel a föld felett lebegve, bárgyú mosollyal az arcodon közlekedsz és képtelen vagy a teendőidre koncentrálni, hiszen minden szabad percedben róla fantáziálsz. Közös szituációkat teremtesz a fejedben, vagy újra átéled az együtt töltött perceket? Valami már van a levegőben, a gyomrodban repkedő pillangókról nem is beszélve.

Fotó: gripe-water.net

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!