Házasság vagy szingliség? - Pro és kontra

Mindennek van jó és rossz oldala, így a páros és az egyedülálló életmódnak is. Lássuk a szingli és a házas verzió pro és kontráit!

A szingli lét előnyei
1. A szingli nem függ senkitől: pasitól, anyóstól, gyerektől – bár lehet épp szingli mami is, akkor utóbbi sztornó.
2. Több szabadidővel rendelkezik, illetve kedvére használhatja fel azt, nem befolyásolja a családi életet – a legfontosabb: van ideje magára.
3. Szóba állhat idegen pasikkal anélkül, hogy valaki csúnyán nézne rá.
4. Elhanyagolt barátai (mondjuk, ha épp most esett túl egy szakításon, tehát friss szingli) végre újra többet láthatják.
5. A szingli nézhet csajfilmeket anélkül, hogy valaki kicikizné.

Hátrányai
1. Hiába létezik a nagyvilágban egyre több olyan szingli, aki elégedett szóló életével, sőt ez a választott életformája, mégis sokan gondolják, hogy aki egyedül él, menthetetlenül szerencsétlen.
2. Álláskeresésnél szintén hátrányba kerülhet az egyedül éldegélő ember, család nincs, következtetésképp felelősségvállalásra sem alkalmas a jelölt – legalábbis a munkaadók szerint.
3. Ha hozzászoksz a szingli létformához, akkor „függővé” válhatsz. Megszokod, hogy a magad ura vagy, az egyedüllétet. Utána már nehéz kapcsolatba kezdeni, alkalmazkodni.
4. Amikor hazaérsz, maximum a házi kedvenceddel oszthatod meg az aznapi élményeidet, senki sem vár otthon.
5. Házas barátaid, ismerőseid mivel ők már révbe értek, úgy gondolják náluk van a bölcsek köve és igyekeznek megtalálni neked a tökéletes párt – mindenáron.

A házasság előnyei
1. Van egy bentlakásos ezermestered, aki ellenszolgáltatás nélkül javítgat, kicserél, fabrikál a lakásban, vagy a ház körül.
2. Van egy állandó partnered, akire mindig, mindenben számíthatsz.
3. Könnyebb hitelfelvétel, egyszerűbb örökbefogadás – az élet számos területén támogatva érezheti magát, aki házasságban él.
4. Ha egy kis szexre vágysz, nem kell messzire menned.
5. Mindig melletted van egy barát, akinek bepanaszolhatod a főnököd, elmondhatod a bánatod, az örömöd, akivel együtt nevethetsz, sírhatsz.

Hátrányai
1. A kompromisszumok: ki kezeli a távirányítót, a múltkor a te kedvencedet ettük és társaik.
2. A családi pénzügyek kezelése: a közös és a külön kassza is ugyanúgy okozhat nehézséget – közös kassza esetén a „mire költöttél ennyi pénzt”, külön kassza esetén pedig a „nem bízol bennem” jellegű problémák kerülhetnek terítékre.
3. Általában kötelező a „háziasszonykodás”, sütés, főzés, takarítás – nem lehet lazítani, hogy "na akkor ma mirelit kaját eszem".
4. Nincs „szőrtelenítés-stop”, rendszeresen meg kell szabadítanod magad a prémes részektől.
5. Szingli ismerősök gonoszkodó kérdéseivel, megjegyzéseivel is szembe kell nézned: a „Meg van még a férjed?” , vagy a „Működik még a szex? típusú, néha viccesnek szánt szövegekkel bombázhatnak.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!