Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok szerint

Te egyetértesz?

Lánykérési szokások Magyarországon

Egy friss - 7,800 fős online - felmérésből kiderült, hogy néz ki a tökéletes lánykérés a magyarok többsége szerint. A kutatást végzők szerint évről-évre változnak az eljegyzési szokások, a hagyományok egyre kopnak, ezért is érdekes, milyen eredmények születtek.

Milyennek kell lennie egy lánykérésnek?

A válaszadók 46 százaléka szerint a lánykérésnek négyszemközt, romantikus módon kell történnie. 36 százalék mondta azt, hogy nincs erre szabály, és mindenki úgy csinálja, ahogyan szeretné. Meglepő, hogy a megkérdezettek mindössze 8 százaléka szerint kell hagyományos módon, a szülőktől megkérni a lány kezét. 3 százalék szerint a család, barátok jelenlétében, utána együtt ünnepelve, bulizva jó egy lánykérés. Ugyancsak ennyien válaszolták azt, hogy valamilyen extrém helyzetben kell megtörténnie.

A válaszokban nem mutatkozik számottevő különbség sem a nemek, sem az életkor szerint, egyetlen kivétellel: míg a férfiak 6 százaléka szerint a lánykérésnek valamilyen nyilvános helyen - koncerten, étteremben vagy utcán – kell lennie, addig nők csupán 3 százaléka választotta ezt.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!