Hirdetés

Csupán ennyi kell a tartós párkapcsolathoz – Tippekkel!

A világon az egyik legjobb érzés, ha olyan ember mellett lehetünk, aki előtt nem kell tökéletesnek lennünk és álarcot viselnünk, aki smink nélkül, fáradtan és náthától pirosló orral is ugyanolyan szépnek tart minket. Ha Te is a tartós kapcsolat híve vagy - és miért ne lennél az - akkor most segítünk, hogy mik azok az alappillérek, melyekre kellő figyelmet fordítva még harmonikusabbá teheted a kapcsolatodat! (x)

1. Elfogadás és tolerancia

A hosszú távú kapcsolatokban rendkívül fontos, hogy megtaláld mi az, amit a párod igazán szeret benned, és mi az, amit Te szeretsz benne. Ez lehet belső vagy külső tulajdonság, esetleg képesség, a lényeg, hogy ezeket szem előtt tartva az olyan mindennapi problémák, mint hogy már megint nem vitte le a szemetet, vagy nem sétáltatta meg a kutyát, ne jelentsenek komoly vitaforrást a kapcsolatotok során.

Persze az is fontos, hogy emellett kölcsönösen pozitív hatással legyetek egymásra, hiszen ha el tudjátok fogadni egymást a hibáitokkal együtt, akkor a biztonságérzetetek is nagyobb lesz, mert tudjátok, hogy mindig áll mellettetek valaki, aki minden helyzetben támogat. Segítsetek egymásnak türelmesnek lenni és jó döntéseket hozni azáltal, hogy ismeritek a másik gondolkodását, amit a közösen eltöltött hasznos idővel tudtok a leginkább erősíteni.

Tipp: Tartsatok nosztalgia esteket, amikor felelevenítitek a közös kirándulásokat. Beszélgessetek, nézzetek fotókat, videókat!
Még több tippért>>>>Kattints ide!

2. Figyelem és kommunikáció

Az, hogyha valakivel félszavakból is megérted magad, csodálatos érzés. E mögött azonban sok munka rejlik, hiszen az igazán jó dolgokat sohasem adják ingyen. Éppen ezért érdemes többször kimondanotok, hogy mennyire szeretitek egymást, hallgassátok meg a másikat, és kérjétek ki a véleményét, egyszóval beszélgessetek sokat és figyeljetek oda egymásra!

Ha nézeteltérésetek támadna, akkor igyekezzetek okosan vitatkozni, azaz ne vagdossatok egymás fejéhez cifra szitokszavakat, és ne kezdjétek el cinikusan kritizálni a másikat, hanem őszintén, és mindenekfelett higgadtan mondjátok el, hogy az adott szituációban mit sérelmeztek.

Tipp: Tartsatok fogadóórát, amikor mindketten megosztjátok a másikkal azokat a gondolatokat, amelyek leginkább foglalkoztatnak benneteket.
Még több tippért>>>>Kattints ide!

3. Intimitás

Egy szerelmen alapuló, boldog és harmonikus párkapcsolatban éppen olyan fontos a szeretet, elfogadás és megértés mellett a szexualitás is. De vajon hogyan maradhatnak izgalmasak évek múltán is az intim együttlétek? Nos, lehet, érdekesen hangzik, de sokan mondják, hogy a szex nem a hálószobában dől el. Miért is? Mert fontos, hogy a pároddal folyamatosan egymásra legyetek hangolódva.

Ehhez mi kell? Például szervezzetek minél több közös programot, akár olyat is, amit még soha nem próbáltatok, legyen szó búvártanfolyamról, siklóernyőzésről, off-road autózásról vagy hegymászásról. A lényeg, hogy nevessetek sokat, és olyan szituációban lássátok a párotokat, ami eltér a megszokottól.

Tipp: Legyenek közös céljaitok, és amint elértek egy fontos mérföldkőhöz, ünnepeljétek meg méltó módon! Akár egy finom vacsorával, egy forró fürdővel, ugyanis, ezek amellett, hogy jól esnek, remek alapot képezhetnek egy szenvedélyes éjszakának is.
Még több tippért>>>>Kattints ide!

Fotók: Morpho Communications

Szólj hozzá Te is!