A legvonzóbb dolgok egy nőben - Férfi szemmel

Mitől lesz a nő vonzó a férfi szemében? Hogyan képes felkelteni, majd fenntartani az érdeklődését? Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan női tulajdonságot, melyek igéző hatása hosszabb távon is kitart.

A vonzódás összetett és sokrétű fogalom. A férfi kívánatosnak tarthat egy nőt mindenféle érzelem nélkül, ilyenkor azonban a puszta test látványa az, ami elkápráztatja - egy kis időre. Mi kell ahhoz, hogy akár hosszabb távon is érdekesnek és különlegesnek tartsa a kiszemelt hölgyet? A párkapcsolatok egyik alapja a vonzódás, amit egy férfi kívánatosnak tart egy nőben, és ami szerelemre lobbantja őt.
Összeszedtük a legalapvetőbb női tulajdonságokat, melyek a legigézőbb hatással vannak a hímnemre.

Gondoskodás
A nők egyik alapvető feladata ősidők óta a gondoskodás. A férfiak tudat alatt olyan nőt akarnak maguk mellé társnak, akikben megvan az anyáskodásra való hajlam, amivel családi fészket és melegséget tudnak kialakítani maguk körül. Ez egyet jelent a biztonsággal, ami hosszú távon az egyik legfontosabb építőköve egy párkapcsolatnak. Lehet egy nőnek akármilyen bomba alakja, hosszú lába vagy kerek feneke - a hűvös viselkedés ideig-óráig fenntarthatja az érdeklődést, hosszabb távon azonban már nem.

 

Szerénység
Ugye, mennyi filmben láthatunk olyan nőket, akik veszélyesen magabiztos kisugárzásukkal csábítják el a férfit? Ki gondolná ezek után, hogy valójában sokkal szexibbnek találják a szolidabb lányokat? Hányszor láttunk vagy hallottunk már olyan ismert férfiúkról, akik egyszerű, visszafogott feleséget vettek el? Az önbizalommal túlittas társaik sokkal gyorsabban felkeltik a férfiak érdeklődését, hosszútávú párkapcsolatban azonban azok a nyerők, akiket akár az anyukájának is szívesen bemutatna.

Személyiség
Egy színes karakternél nincs vonzóbb. Az érdekes hobbik, a különleges érdeklődési körök vagy a nem mindennapi sportok nemcsak a magát a művelőjét szórakoztatják, de az ellenkező nem érdeklődését is hamar felkeltik. Az ilyen nők általában szeretik amit csinálnak, mert szívből teszik, tehát elégedettek magukkal, az életükkel és a világgal, ami nyomot hagy a kisugárzásukon és öröm a közelükben tartózkodni.

Hang
Egy kellemes női hang minden férfi kíváncsiságát felkelti akár a telefonban is. A magasabb hangszínezet ugyanis a nőiesség egyik jelképe, mely anélkül is árulkodik a beszélőről, hogy a hímnem tagjai látnák őt. Persze itt is mindenkinél mást jelent, mit talál vonzónak: valaki az erős, markáns hangot, míg más inkább a lágy és bársonyos vagy éppen a rekedt színezetet kedvelik.

Arc
Tévhit, hogy a férfiak első benyomást a női idomok alapján tesznek. Kevés vonzóbb dolog van egy nőn egy szép, szimmetrikus arcnál. Sokszor halljuk, hogy a férfi a kiszemelt hölgy szemeibe szeretett bele első látásra. A második pillantás általában az ajkakra esik, melyek alakjából és színéből tudat alatt a termékenységre és az egészségre következtetnek a hímnem tagjai. Ha még mosolyogni is tud velük az illető hölgy, nyert ügye van - egy szexi mosolynál nincs szebb!

Haj
A hosszú haj hosszú évszázadokon át a nőiesség egyik jelképe volt. Az emancipációval ugyan egyre több nő vágatott magának rövid hajat, a legtöbb férfi mégis a hosszú és dús hajzuhatagot találja ma is az egyik legvonzóbbnak a nőn. A fényes, hosszú frizura ugyanis az egészség jelképe volt régen, míg a kemény fizikai munkát végző nők általában a praktikusság végett rövidebb fazonút viseltek. Természetesen a divat térhódításával egyre népszerűbbé vált a rövid haj viselése is, melyet ma már egyre több férfi tart vonzónak.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!