A hazugság legfőbb jellemzői - Leplezd le!

Nem vagy túl jó emberismerő? Nem tudod megítélni, hogy mikor hazudnak neked? Úgy érzed, hogy könnyen átvernek? Esetleg a párod csap be? Akkor olvasd el hasznos tippjeinket, amelyekkel könnyen elejét veheted a későbbi nézeteltéréseknek.

Hallottad már azt, hogy egy átlagos ember egy tíz perces beszélgetés alkalmával átlagosan háromszor hazudik? Nem kell óriási hazugságra gondolni, elég csak néhány a valóságtól eltérő információ és máris hazugságnak minősül. Előfordul, hogy az ember csak füllenteni akar egy-két dologban, hogy esetleg jobb színben tüntesse fel magát vagy egy helyzetet. Azonban egy ilyen kis apró csel könnyen egy hatalmas lavinát indíthat el, amiből nincs más kiút, mint az igazság megvallása, ami, ismerjük be elég kellemetlen szituációba tud minket sodorni. Utána az emberek megbízhatatlannak fognak minket gondolni és elveszik személyiségünk hitelessége. Ezért próbáljuk elkerülni ezeket a kínos helyzeteket!

De mi történik akkor, ha nekünk próbálnak hazudni? Sokan észre sem veszik az árulkodó jeleket, pedig vannak bőven, és egy kis odafigyeléssel könnyen leleplezhetjük az illetőt.

Legfőbb jellemzői
Általában ha az ember éppen hazudik, akkor verejtékcseppek jelennek meg az arcon, főleg a homlokon és a száj felett. A viselkedése zavarttá válik és az illető esetleg hebegni-habogni kezd, nyelvbotlást követ el, amelyből már könnyen rá lehet jönni, hogy bizony nem mondanak nekünk igazat. Szembetűnő jel lehet az is, hogy a másik fél esetleg nem néz a szemünkbe, mindenképp kerüli a szemkontaktust. A beszédben lévő szünet is gyanús lehet, főleg hogyha túl gyakori és hosszú.

Az amatőr hazudozókat nem nehéz leleplezni, de mihez kezdjünk azokkal, akik már teljesen hozzászoktak ehhez és mindennapos tevékenységükké vált? Velük már nem lesz ilyen könnyű dolgunk. Ők teljesen nyugodtak, nem engedik meg, hogy a gesztusaik elárulják őket, sőt teljesen higgadtan a szemünkbe néznek, mosolyognak, ettől abszolút hitelessé válnak. Velük már nehezebb dolgunk lesz. Őket sarokba kell szorítani. Kérdezzünk vissza előző kijelentéseikre, hozzuk őket zavarba! Előbb-utóbb úgyis elárulják magukat. Megzavarodnak, idegesek lesznek és végül lebuknak.

Tudd meg, melyik 5 jelből tudhatod meg azonnal, hogy hazudik a párod!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!