A boldog párkapcsolat 5 titka

Ahhoz, hogy tökéletes párkapcsolatban éljünk társunkkal szükségünk van arra, hogy néhány dolog rendben és megértésben működjön, hiszen máshogy nem tudunk megfelelő légkört teremteni. De persze egyértelműen a legfontosabb dolog a kölcsönös szerelem. Íme néhány tényező, amely elengedhetetlen, ahhoz, hogy boldogok legyünk párunkkal.

1. Bizalom
Egy jól működő kapcsolat a kölcsönös bizalmon alapul, amelynek a kiépítése hosszú időbe telik és sok közös élményt igényel. Ebbe a kategóriába beletartozik a féltékenység kérdése is. Mértékkel nem árt a kapcsolatnak a féltékenység, hiszen így a párod még jobban érezheti a törődést és hogy fontos vagy neki. Sőt, tudni fogja, hogy szereted, hiszen nem szeretnéd más nő oldalán látni. De akadnak olyanok, akik ezt túlzásba viszik, ezzel elüldözve kedvesüket. Meg kell találnunk azt a bizonyos középutat, amely nem akadályoz bennünket a harmonikus élet kiépítésében.

2. Hűség
Már a kapcsolat elején kiderülhet a pasid személyiségéből, hogy hűséges típus-e? Bár persze ez nem jelenti azt, hogy örökre így marad, hiszen ez sok tényezőtől függ. Ha a kedvesed szereti a családját, jó viszonyt ápol a rokonaival, illetve nem hazudik, akkor jó esély van rá, hogy olyasvalakit fogtál ki, aki bizony odáig van érted és a világ minden kincséért se nézne másik nőre. 5 egyszerű jelből egyébként kideríthető, hogy hazudik-e a párod vagy sem.

A hűség nagyon fontos tényező egy párkapcsolatban, amelynek a megszegése súlyos bűn és szakítást vonhat maga után. Vannak, akik elnézik, ha párjuk egyszer elkövetett egy ballépést és egy kis veszekedést követően folytatják az eddigi megszokott életet. Azonban egy szerelmi kapcsolatban nincsen helye a megcsalásnak, hiszen az megöli a bizalmat és a továbbiakban máris nem működhet semmi zökkenőmentesen.

3. Kommunikáció
Ha nem tudunk mindent rendesen megbeszélni párunkkal, az bizony veszélybe sodorhatja a harmóniát. Mindennek a titka a megfelelő kommunikáció, hiszen enélkül nem lehet megoldani a közös problémákat és a felmerülő gondokat. Ha van valami bajunk, akár a párunkkal, akár valami mással, bátran merjük kimondani. Hiszen azért van a két fél egymásnak, hogy közös éljék életüket és találjanak megoldást mindenre.
Vannak olyan párok, akik miután hazatérnek, szinte alig szólnak egymáshoz, mert kapcsolatuk már monotonná és befásulttá vált. Ezt nem szabad engedni. Legyen a napnak mindig fontos része az, amikor például vacsora közben megbeszélitek az aznap történteket.
Ugyanez a helyzet a veszekedéssel is. Egy felnőttnek tisztában kell azzal lennie, hogy problémát csak úgy lehet kezelni, ha higgadtan megbeszélik. Nem megoldás, ha magatokba fordulva, duzzogva hagyjátok az egészet.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!