6 tipp szerelmi bánat ellen - Így lehetsz hamar túl rajta

Egy szakítás vagy viszonzatlan szerelem borzasztón tud fájni. Emellett mély nyomokat hagyhat, ha nem próbálunk meg kezdeni vele valamit. A lélek sebeire nem mindig van gyors megoldás, ám néhány ügyes trükkel megkönnyíthetjük ezt a fájdalmas időszakokat is.

1. Ismerjük fel a problémát

Az első, és legfontosabb dolog, hogy felismerjük, milyen problémával is állunk szemben. A szívügyek kérdésében nem mindig tudjuk elhatárolni a jót a rossztól, vagyis igyekeznünk kell tiszta fejjel gondolkodni. Legyünk következetesek és ne engedjünk a kísértésnek, ne gyengüljünk el. Ha rossz párkapcsolatban élünk, ne féljünk a változástól. Engedjük el, mintsem gyötrődjünk magunkban. Ha tiltott gyümölcs után ácsingózunk, próbáljunk meg ésszel cselekedni, és más irányba elindulni. Ha tudjuk, mivel van dolgunk, könnyebb orvosolni is a bajt.

2. Tereljük el a gondolatainkat

Ha már szembesültünk a szomorú tényekkel, bármilyen nehéz is elhinni, jó úton haladunk. A szerelmi bánat biztos gyógyítója a figyelemelterelés. Ha mással foglalkozunk, előbb-utóbb elterelhetjük gondolatainkat a csalódásról, a fájdalomról. Természetes, ha elkalandozunk, éppen ezért olyan tevékenységet válasszunk, ami kellőképpen leköt és kikapcsol. Legjobb valamilyen sport, hiszen ott megfelelő koncentráció és figyelem szükségeltetik, hogy maximálisan tudjunk teljesíteni. Emellett az endorfintermelés következtében boldogabbnak is érezzük magunkat közben és utána is.

Fotók: wellnutrition.com, huffingtonpost.com

Oldalak