5 tipp, hogy túllépj az exeden

Folyton mindenről ő jut eszedbe? Még mindig őrizgeted az első üzeneteit és egyszerűen képtelen vagy megválni attól a cuki kis plüssmacitól, amit a harmadik hónapfordulótokra kaptál tőle? Ugye te is tudod, hogy ez nem mehet így tovább? Adunk néhány tanácsot, amivel garantáltan könnyebb lesz a továbblépés.

1. Törölj!
Előfordult már, hogy olyan állapotban hívtad fel, amilyenben senkivel nem lett volna szabad beszélned, nem hogy vele? Esetleg letiltott számmal csörgetted, csak hogy halld a hangját, majd lecsaptad? Egyik verzió sem túl jó. Ahhoz, hogy el tudd engedni, nagyon fontos, hogy ne tudj vele bárhol, bármikor kapcsolatba lépni. Még véletlenül se! Töröld ki a telefonszámát, és a közösségi oldalakon is szakítsd meg vele a kapcsolatot. Az nem segít, ha azzal gyötröd magad, hogy nézegeted, milyen boldog nélküled, vagy ellenőrizgeted, hogy hány csaj lájkolja az új profilképét. Hidd el, ezzel csak magadnak ártasz!

2. Raktározz!
Azt nem mondjuk, hogy égess fel mindent magad mögött. Sőt! Az emlékek nagyon is fontosak, hiszen általuk vagy olyan, amilyen vagy. A jó és a rossz élmények egyaránt alakítanak, erősebbé tesznek. A fényképek abszolút az elraktározandó dolgok közé tartoznak. Nem jó, ha nap, mint nap szembesülsz velük, tehát a polcokról vedd le őket, illetve a számítógéped hátterének se a közös képeteket rakd ki. Viszont sok-sok év múlva milyen jó lesz visszaemlékezni arra, hogy volt egyszer egy olyan időszak is az életedben, amit ezzel a fiúval töltöttél. Ami viszont az apróbb ajándékokat illeti, nem kell minden plüssállatkát, szárított virágot, és csoki papírt megőrizned. Ezektől szabadulj meg, csak visszahúznak a múltba, és lelassítják a felejtés folyamatát.

3. Le az önsanyargatással!
Kívülről tudod a Bridget Jones naplója minden sorát? Újból és újból meghallgatod a legdepisebb számokat, amiktől csak még rosszabbul érzed magad? Ne tedd! Ha mindenképp filmeket akarsz nézni, és zenét akarsz hallgatni, akkor válassz valami vígjátékot, és vidám számokat. A romantikus filmek, zenék ilyenkor nagyon mély sebeket tudnak feltépni. Őszintén, te ettől jól érzed magad?

4. Mozdulj ki!
Amikor úgy érzed, kellőképpen meggyászoltad a kapcsolatotokat, ideje új elfoglaltság után nézni. Menjetek el valahová a barátnőiddel. Vásárolni, kávézni, sütizni, teljesen mindegy mit csináltok, az a fontos, hogy együtt legyetek, és emberek közé menj. Sajnos ilyen esetekben az ember hajlamos azt látni, hogy mindenhol szerelmesen turbékoló párocskák vannak, de ez hamar el fog múlni. Igyekezz nem tudomást venni róluk. Ha pedig mégis meglátsz egy ilyen jelenetet, gondolj arra, hogy hamarosan neked is valami hasonlóban lehet majd részed. Előre nézz, és ne nosztalgiázz!

5. Legyél nyitott az újdonságokra!
Amikor már jól érzed magad társaságban is, és meg-megfordulsz egy két jó pasi után az utcán, akkor lassan kimondhatod, hogy túl vagy az exeden. Tartsd nyitva a szemed, járj szórakozni, és legyél boldog! Egyedül is! Ha ez menni fog, nem maradsz sokáig egyedül!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!